Natural Park

Sta oog in oog met bijzondere diersoorten in een prachtige omgeving

Face to face with a herd of Przewalski horses or a group of rooting pigs? Discover many special animal species in a beautiful setting in Nature Park Lelystad.

Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een belangrijke schakel op weg naar een leven in de vrije natuur. Zo is het Natuurpark het leefgebied van de wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs de eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten. De dieren leven in grote leefgebieden dus het is altijd een uitdaging om de dieren te kunnen spotten. Er is een uitgebreid stelsel van kilometerslange wandel- en fietspaden langs de dieren met op diverse plekken picknickplaatsen
Op het park zit een restaurant met fantastisch uitzicht over de centrale plas en er is een bezoekerscentrum waar u een plattegrond kunt kopen, een fiets kunt huren of informatie kunt inwinnen. Groepen kunnen onder leiding van een gids het park verkennen met de boot of de excursiewagen.

Het bezoekerscentrum

Het startpunt van alle activiteiten in Natuurpark Lelystad is het bezoekerscentrum. Hier staat onder andere een mooie expositie, een spel voor kinderen en is er de mogelijkheid film te kijken. Iets verderop kunnen kinderen een beverburcht bouwen. De gastheren en –vrouwen ontvangen de gasten met alle plezier in het winkeltje vol hebbedingen en cadeaus. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur (in de maanden november t/m maart tot 16.00 uur). Rondom het bezoekerscentrum is nog veel meer te beleven. Er liggen een natuurspeelpark, een watertuin en een buitentheater.

Let erop dat de openingstijden van het bezoekerscentrum gewijzigd kunnen zijn bij feestdagen, actualiteiten/beperkingen. Kijk daarom altijd voorafgaand aan het bezoek op de website van het Natuurpark voor de actuele openingstijden.

Stel zelf een wandel- of fietsroute samen

Naast de ingang voor het bezoekerscentrum staat de routemachine. Stel hier zelf een wandel- of fietsroute samen op basis van persoonlijke keuzes. Ga bijvoorbeeld voor een korte route langs de otters of een lange route langs de wilde zwijnen.

Huur een fiets!

Fietsen huren bij het Natuurpark kan voor €5,50 per dag. Heeft u kinderen? Geen probleem; een aantal fietsen heeft één of twee kinderzitjes. Ook zijn er kinderfietsen te huur. Speciaal voor mensen met een beperking is er een duofiets te huur. Op deze fiets zitten de berijders naast elkaar, waarbij één persoon stuurt. Een duofiets kost € 5,50 per fiets per dag. De fietsen mogen alleen binnen het park gebruikt worden. Fietsen huren kan tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.

Een heerlijk kopje koffie of een lunch na de wandeling?

Het restaurant Hajé Natuurpark is gelegen in het hart van Natuurpark Lelystad. U kunt er terecht voor meer dan alleen verse koffie met gebak of een lekkere, gezonde lunch. Het restaurant is elke dag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. In het weekend kunt u tot 18.00 uur terecht. Kijk voor meer informatie over het restaurant, de menukaart, arrangementen en nog veel meer op de website van Hajé.

Activities and excursions

Er is een bomvol programma met vaste en wisselende excursies, kinderactiviteiten, workshops en evenementen.
Wist u dat het ook mogelijk is om groepsexcursies door Natuurpark Lelystad te doen met de excursiewagen, de excursieboot, de benenwagen of een combinatie hiervan?

Het actuele programma en meer informatie over het park en de activiteiten is te vinden op www.flevolandschap.nl

Voor meer informatie:

Informatie over uw bezoek aan het natuurpark is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden. Neem voor de meest actuele informatie daarom altijd een kijkje op de website van het Flevolandschap en op de social media van het Natuurpark.


What's more to do?

Filter by category:

Active and Sporty
Arrangements
Attraction
Sights
Camping
Conference and meeting accommodation
Food and drink
Gallery
Children's parties
Museum & Landart
Nature
Overnight
Going out
Rental
Aquatics
Wellness
Stores