fbpx

Gratis toffe workshops op het Cruyff Court in Lelystad

VARIA

29/06 t/m 13/07

Cruyff Court Lelystad

woensdag 29 juni 2022 t/m woensdag 13 juli 2022

Speciaal voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar vinden er op zes woensdagen in de zomer gratis toffe, creatieve workshops plaats. De aftrap is op woensdag 29 juni om 13.45 uur op het Cruyff Court Aron Winter Veld in de Atolwijk in Lelystad.

Uitproberen wat je leuk vindt

Kinderen kunnen op woensdag 29 juni, 6 en 13 juli tussen 14.15 en 16.45 uur gratis meedoen met verschillende workshops. Professionals laten ze op een leuke, speelse manier kennismaken met bijvoorbeeld dans, tekenen/schilderen en gitaar spelen. ‘Lessen die je overigens niet alleen bij de Kubus kunt volgen, maar bij verschillende dansscholen, theaterverenigingen en muziekdocenten uit Lelystad. We werken samen om te laten zien hoe groot het cultuuraanbod in onze stad is’, legt directeur-bestuurder Alex van Zijl van Kubus uit.

Ook na de zomervakantie

Willen de kinderen na deelname door, maar er is thuis geen geld? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de lessen. De inschrijving kan meteen ter plekke worden geregeld. ‘We doen er samen met het Jeugdfonds alles aan om ouders financieel te helpen, zodat geld niet het obstakel is om geen lid te worden van een vereniging. Kinderen van ouders met een krappe beurs kunnen bij het Fonds terecht waarbij het lidmaatschap en de instrumenten óf de kleding worden betaald via het fonds’, aldus Van Zijl. Ook na de zomervakantie vinden er op het Aron Winter Veld workshops plaats. Op woensdag 31 augustus en 7 en 14 september is de jeugd opnieuw van harte welkom.

Unieke samenwerking

Dankzij een unieke samenwerking tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation is Cultuur@CruyffCourts tot stand gekomen. Het project legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen en jongeren zich kunnen uitleven op de Cruyff Courts.  In 2022 doen er 25 Cruyff Courts door heel Nederland mee.

Cultuur op Cruyff Court

Een Cruyff Court is een klein voetbalveld van kunstgras. De Courts zijn een project van de Johan Cruyff Foundation waarvan Johan Cruijff één van de oprichters is. Hoewel in de eerste plaats gericht op voetbal, beschouwt de Foundation het als een pré als er ook andere sporten en spelen plaatsvinden, en nu dus ook cultuur.

Kick-off door Aron Winter

Aron Winter is oud-profvoetballer én ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. Hij geeft op woensdag 29 juni om 13.45 uur de aftrap van Cultuur@CruyffCourts in Lelystad. Leuk detail: het eerste Cruyff Court in Nederland was het Cruyff Court Aron Winter Veld in Lelystad.

Kijk voor meer informatie op www.dekubuslelystad.nl

LOCATIE

Cruyff Court Lelystad
De Atol 8224
Lelystad