fbpx

Haringparty Lelystad

GROOTSTEDELIJK EVENEMENT

21/06

Erfgoedpark Batavialand

vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdag 21 juni a.s., de langste dag, staat de Bataviawerf aan de Bataviaboulevard in Lelystad in het teken van wat in het Vaderlandse visserijverleden ‘Vlaggetjesdag’ heette.

Traditiegetrouw wordt tijdens deze dag de komst van de welbekende Hollandse Nieuwe gevierd. Na een spannende haringrace kwam er een eerste haringlogger als winnaar onder grote publieke belangstelling de Scheveningse haven binnen gevaren. Schippers uit plaatsen als IJmuiden, Katwijk, Stellendam, Vlaardingen en Scheveningen streden om de eer. Dat is verleden tijd. In plaats daarvan vindt er in diverse steden in ons land een officiële ‘Haring Party’ plaats.

In Lelystad is dat dit jaar een primeur, opgezet door de gezamenlijke serviceclubs Rotary Batavia, Rotary Club Lelystad, Kiwanis Club Lelystad met de steun van de damesclubs Soroptimisten en Inner Wheel. Een evenement dat geen ondernemer mag missen, waarbij ontmoeten en genieten centraal staan in een Oudhollandse ambiance. De eerste haring wordt gepresenteerd door de Burgemeester van Lelystad Mieke Baltus, in gezelschap van de voorzitters van de betrokken serviceclubs. Uiteraard past daar een koel korenwijntje bij.

Een Bourgondisch getinte culinaire happening als ondersteuning van een vooraf gekozen goed doel. Het eerste vaatje Lelystadse haring wordt geveild via een Amerikaanse verkoop met Jop Fackeldey, voormalig wethouder van Lelystad en ex-gedeputeerde van de Provincie Flevoland, als veilingmeester. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Lelystadse Voedselbank, met als doel de aanschaf (ter vervanging) van een elektrische bestelwagen om de goederen bij de aangesloten partners van de Voedselbank op te halen en om het te bezorgen bij de klanten van de Voedselbank.

Datum: 21 juni 2024
Tijd: 15.30 – 19.00 uur
Locatie: Bataviawerf, Oostvaardersdijk te Lelystad

Sponser worden? 

Wilt u zich als bedrijf manifesteren op de Lelystadse Haringparty, dan bent u van harte welkom om een sponsorpakket af te nemen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om alleen of met een maatje op de Haringparty aanwezig te zijn. Bekijk voor meer informatie op de website www.haringpartylelystad.nl 

LOCATIE

Erfgoedpark Batavialand
Oostvaardersdijk 113
8242 PA LELYSTAD