fbpx

Kruidentuin Polderkol

GROOTSTEDELIJK EVENEMENT

19/06 tot oktober 2024

Kruidentuin Polderkol

Stichting Kruidenluiden heeft in nauwe samenwerking met de Polderkol de biologische kruidentuin van productietuin omgetoverd tot een bezoekerstuin. Stichting Kruidenluiden wil de kruidentuin faciliteren voor bezoekers en educatie. De kruidentuin heeft meer dan 300 soorten planten, die allen tot doel hebben om de gezondheid van de mensen te bevorderen. De meeste planten zijn inheems. Onze voorkeur gaat uit naar Nederlandse planten, maar soms is de grens met wat inheems is of niet wel heel moeilijk te trekken, zeker hier in de Flevopolder (omdat dit land nog maar zo kort bestaat). Wij hebben de doelstelling als de plant een geneeskrachtige werking heeft en het kan aarden in de tuin, ze van harte welkom zijn.

Een deel van de kruiden (ongeveer 65 soorten) zijn bedoeld voor de productie en het vervaardigen van de kruidenproducten. Van deze planten zijn redelijk grote “bedden” aanwezig. Doordat er grote hoeveelheden kruiden aanwezig zijn, geeft dat de mogelijkheid om de kruiden te gebruiken voor het maken van verse kruidenthee of bij activiteiten en cursussen. Zodoende kan er interactie met de planten plaatsvinden: plukken, ruiken en proeven. Wij hebben ons best gedaan om de tuin om te toveren tot een gezellige bezoekers tuin.

Kom gezellig langs

U kunt de planten bewonderen en genieten van de mooie omgeving.
Het is mogelijk om te kijken hoe de kruiden voor de kruidenthee geoogst en gedroogd worden.

Om de kruidentuin nog aantrekkelijker te maken hebben wij ons best gedaan de tuin toch een beetje om te toveren tot een gezellige bezoekers tuin.

  • Er zijn gezellige zitplekjes.
  • Er zijn mogelijkheden voor activiteiten.
  • Er kan een kopje kruidenthee genuttigd worden.
  • Er is informatie over de tuin, het productieproces en de kruiden.
  • Er is een winkeltje met kruidenproducten van De Polderkol.
  • Er is plantenverkoop van de meeste planten die in de tuin te vinden zijn

https://kruidenluiden.nl/kruidentuin/

LOCATIE

Kruidentuin Polderkol
Jupiterweg 6
8211 AW LELYSTAD