fbpx

Nieuw Land Experience Oostvaardersplassen – Lelystad

EXCURSIE

14/06 tot juni 2024

Ga mee met de Nieuw Land Experience en leer de Oostvaardersplassen van Nationaal Park Nieuw Land per bus, boot en al wandelend kennen.

Ga mee met de Nieuw Land Experience en ontdek de Oostvaardersplassen en het Nationaal Park Nieuw Land Ter land, ter zee en virtueel door de lucht! We halen je op bij de bushalte in de Bataviahaven in Lelystad en nemen je vervolgens mee met de Nieuw Land bus over de Oostvaardersdijk naar het historische werkeiland Lelystad. Je passeert Gemaal Wortman en de Noordersluis en je hoort meer over de werkeilandhuisjes op het werkeiland. De gids in de bus neemt je mee in de drooglegging van Flevoland: Nieuw Land op de zeebodem. In een verrassende Vr-film vlieg je virtueel over de Oostvaardersplassen.

De bus brengt je verder naar het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Na een korte sanitaire stop bij het bezoekerscentrum, waar even tijd is om te winkelen en te genieten van het uitzicht op de Oostvaardersplassen, word je opgewacht door de gids van Staatsbosbeheer. De gids neemt je mee voor een wandeling (ca. 1.5 – 2 uur)  door de Oostvaardersplassen (Oostvaardersveld). De wandeling eindigt bij de Knarsluis, waar ms Nieuw Land ligt. Aan boord is er gelegenheid om iets te eten en drinken. Onderweg vertelt de educatiegids het verhaal van Nieuw Land op de zeebodem en in de captainsroom kan je de tentoonstelling over dit onderwerp gratis bezoeken. Historische boeken en stukken over de drooglegging van de Zuiderzee liggen hier ter inzage.

De vaartocht wordt spectaculair afgesloten met het schutten door de Noordersluis met maar liefst 6 meter verval. Ms Nieuw Land meert af aan de steiger van Voc-schip De Batavia bij Batavialand in het Bataviakwartier. 

Toegangsprijzen

(Volwassenen)
€ 39.5
(Kinderen)
€ 29.5