fbpx

Tentoonstelling: Het beeldend vermogen van Martine Bakker

TENTOONSTELLING

17/10 t/m 22/01

Erfgoedpark Batavialand

zondag 17 oktober 2021 t/m zaterdag 22 januari 2022

Van medio oktober 2021 tot medio januari 2022 is op de tweede verdieping van Batavialand de tentoonstelling 'Het beeldend vermogen van Martine Bakker' te zien.

Het beeldend vermogen van Martine Bakker

De sinds 1985 in Lelystad woonachtige Martine Bakker herdenkt dit jaar niet alleen haar 75ste verjaardag, maar viert ook haar gouden jubileum als beeldend kunstenaar. De stichting Ingelijst en Uitgelicht heeft daarom het initiatief genomen een overzichtstentoonstelling van haar werk en een boek te laten samen stellen. Voor de expositie kon worden gerekend op de medewerking van Batavialand.

Te zien bij Batavialand

Van medio oktober 2021 tot medio januari 2022 is op de tweede verdieping van het Museum een expositie te zien die de volle breedte van Martines creativiteit toont. In het oeuvre van de kunstenares nemen zelfportretten, tekeningen en schilderijen van andere personen en afbeeldingen van dieren een bijzondere plaats in. Ze vormen de rode draad in haar werk, ook al verschillen bij tijd en wijle de technieken waarvan ze zich bedient. Op donderdag 14 oktober a.s. wordt de tentoonstelling geopend door de Lelystadse burgemeester Mieke Baltus. Ook zal dan het boek worden gepresenteerd. Wie die openingsbijeenkomst wil bijwonen, kan een uitnodiging opvragen door het sturen van een mailbericht naar secretariaat@batavialand.nl.

Foto: Martine Bakker legt in haar atelier de laatste hand aan een zelfportret, 2021.
(Fotograaf: Jaap Woltjer, Lelystad)

Praktische informatie

Meestal is Batavialand op maandag gesloten. In de vakanties op maandag geopend van 10.00 - 17.00 uur. In 2021 zijn dit week 28 t/m 35, week 42 en 43 en week 52 en week 1. Kijk voor de openingstijden op: www.batavialand.nl/plan-je-bezoek/openingstijden

LOCATIE

Erfgoedpark Batavialand
Oostvaardersdijk 113
8242 PA LELYSTAD