Vogels van de Oostvaardersplassen – Lelystad

EXCURSIE

19/12

Buitencentrum Oostvaardersplassen

zaterdag 19 december 2020

De Oostvaardersplassen is een vogelaarsgebied bij uitstek. Unieke vogelsoorten komen hier rusten, foerageren en broeden. Een perfecte plek om met een gids op pad te gaan en te leren over de vogelrijkdom van dit gebied.

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en spot de vogels van de Oostvaardersplassen. Rusten, foerageren of broeden... in dit uitgestrekte moerasgebied voelen veel vogelsoorten zich thuis. Wandel mee door een gebied waar je zonder gids niet mag komen en leer de vogels herkennen door te kijken, maar ook door te luisteren. Daarvoor bieden de vogelkijkhutten de ideale verstopplek. Een excursie voor vogelaars in de dop, maar ook de doorgewinterde vogelaar zal zich prima vermaken. Jong en oud zijn welkom. 

Arrangement

Deze excursie is uit te breiden met een lunch na afloop van de wandeling in het restaurant van Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad.

Tochten in coronatijd

Vanwege corona zien de tochten er iets anders uit. We verzamelen buiten bij het buitencentrum en er wordt dan geen koffie en thee geserveerd. Per tocht kunnen max 10 mensen deelnemen, waarvan max 4 per huishouden. De optie om uit te breiden met lunch geldt hier wel.

Toegangsprijzen

(Volwassenen)
€ 10

LOCATIE

Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1
8218 AA Lelystad