fbpx

Marker Wadden ontdekkingsreis – Zeilschip Bounty

VARIA

13/05 t/m 10/10

donderdag 13 mei 2021 t/m zondag 10 oktober 2021

Vaar als ontdekkingsreiziger op dit unieke dwarsgetuigde zeilschip het nieuwste stukje Nederland tegemoet: de Marker Wadden. Geniet van dit prachtige natuurgebied met een bijzonder ecologisch verhaal!

Vaar als ontdekkingsreiziger op dit unieke dwarsgetuigde zeilschip het nieuwste stukje Nederland tegemoet: de Marker Wadden.
Geniet van dit prachtige natuurgebied met een bijzonder ecologisch verhaal!

De Marker Wadden is het grootste ecologische natuurherstel / zuivering project van Europa, bedoeld om de natuur in, op en om het Markermeer te herstellen. Met zand, klei en slib uit het Markermeer is door Natuurmonumenten dit prachtige natuurgebied van eilanden met paaiplaatsen en natuurlijke oevers aangelegd. Bedreigde dieren en planten krijgen hierdoor weer leefruimte. Het bezoekers eiland is toegankelijk voor watersport en natuur liefhebbers.

Zeilschip Bounty draagt deze nieuwe bestemming een warm hart toe en biedt mensen de kans om dit bijzondere project van dichtbij te bekijken.

Voel je ontdekkingsreiziger aan boord van deze authentieke tweemaster en ga terug naar de tijd van de Gouden eeuw. Zet koers naar dit Nieuwland en ervaar op luxe en comfortable wijze hoe men vroeger zeilde op een dwarsgetuigd zeilschip.
Na aankomst loop je wandelend langs de stranden, duinen en paden richting het informatie centrum. Vanuit daar zijn er 3 wandel routes door de slikken van dit nieuwste stukje Nederland.
Naast veel bijzondere planten en gewassen zijn er ook veel prachtige vogels te ontdekken.