fbpx

Lelystad: riviercruisehaven voor de Floriade

Lelystad is de riviercruisehaven voor de Floriade. De route langs het Markermeer over een van de karakteristieke dijken is een fantastische manier om van en naar de Expo te komen.

Wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere

Op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere kun je zes maanden lang genieten van groen. Je ontdekt er groene oplossingen van nationale en internationale innovators en genieën die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Ook geniet je van de geur en kleuren van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema 'Growing Green Cities' en kom meer te weten over ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. De Floriade vindt maar eens in de 10 jaar plaats. Mis het dus niet! Dagelijks te bezoeken van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Een feest van groen

Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast, maar dat is nog niet alles. Er valt van alles te zien, ruiken en proeven op de Expo.

 

Kunst en cultuur

Ook cultuurliefhebbers kijken hun ogen uit. Geniet van kunst en een uitgebreid en gevarieerd cultuurprogramma met tentoonstellingen, live-entertainment van klassiek tot jazz, amusementsorkesten en meer op de Expo.

Horeca en shopping

Bij diverse restaurants, foodtrucks en proeverijen op de Expo kun je genieten van gezonde én lekkere snacks en maaltijden. Ook kun je rondkijken in de winkels op het Floriade-park voor een uniek aandenken.

Floriade Pas

Met de Floriade Pas heb je onbeperkt toegang tot Floriade Expo 2022. Of je nu een hele dag langskomt of een paar uurtjes, je kunt altijd eindeloos genieten van groen. Bezoek het park zo vaak je wilt en ontdek de diversiteit aan paviljoens, geniet van het wisselende kunst- en cultuurprogramma, zie hoe al het groen meekleurt met de seizoenen en bewonder het park keer op keer van bovenaf vanuit de kabelbaan. Voor inwoners uit Flevoland is de Floriade Pas met een gereduceerd tarief te verkrijgen!

Blijf op de hoogte

Meer weten over de Floriade? Kijk dan op de website van de Expo. Vergeet ook niet om hun Facebook en Instagram te volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Praktische informatie

De Floriade Expo 2022 is vanaf 14 april 2022 t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00 - 19.00 uur.

Weten hoe je het beste met het openbaar vervoer, met de auto of met de fiets bij de Expo kan komen? Kijk dan op deze pagina.

Bezoekadres van het Floriade paviljoen: Archerpad 8, 1324 ZZ Almere

Adres parkeerplaats: Lesplaats, 1324 ZK Almere