fbpx

Nationaal Park Nieuw Land

Het grootste man-made natuurpark ter wereld!

Bestaande uit vier unieke natuurgebieden is Nationaal Park Nieuw Land het grootste man-made natuurpark ter wereld. Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden danken allen hun bestaan aan het grootste inpolderingstraject ter wereld: de drooglegging van Flevoland.

Nationaal Park Nieuw Land bestaat uit maar liefst 29.000 hectare aan natuur. Dit jongste nationale park van Nederland bevindt zich letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Geen wonder dat deze unieke locatie de lievelingsplek van talloze dieren is.

Ervaar het nieuwe land

De natuur in Nationaal Park Nieuw Land is uniek. Hoewel de mens de eerste aanzet gaf, was het de natuur die zorgde voor unieke, soms on-Nederlandse landschappen. De rust, ruimte en voedselrijkdom werken als een magneet op een nog steeds groeiend aantal verschillende dieren in dit natuurgebied. Kom langs en ervaar zelf de natuur van dit nieuwe land.

Kom jij ook dieren spotten?

De randen van natuurgebied de Oostvaardersplassen zijn vrij toegankelijk, bovendien is de wildernis goed te beleven vanaf een van de vele uitkijkpunten. Vanuit de vogelhutten zijn de ontelbare vogelsoorten die dit gebied rijk is, goed te spotten. Ook grote grazers als edelherten, konikpaarden en Heckrunderen zijn meestal goed te zien. Voor kleinere dieren als vos, ree en haas is meestal iets beter speurwerk nodig.

Uniek in Nederland

Het Nationaal Park Nieuw Land trekt verschillende bijzondere diersoorten. Denk aan bijvoorbeeld (jawel) flamingo's in de vrije natuur. Toch kan maar één dier hét icoon van het park zijn. Namelijk; De zeearend. Deze grote roofvogel, die nauwelijks nog voorkwam in Nederland, koos Nieuw Land als de plek om als eerste weer neer te strijken en te broeden. De zeearend is avontuurlijk en imposant. De spanwijdte gaat tot 2,5 meter. Nieuw Land is dé plek om in Nederland een zeearend te zien. En natuurlijk de vele andere (bijzondere) diersoorten.

Veel meer dan dieren

Naast het spotten van dieren, is er veel meer te zien en te doen. Of het nou een lange wandeltocht is, of een actieve activiteit, niets is te gek. Daarom heeft Nieuw Land een handige to-do-lijst gemaakt. Wat wordt jouw volgende avontuur?!

Wandelgebied bij uitstek

Nationaal Park Nieuw Land is een wandelgebied bij uitstek met 21 verschillende routes. Van uitdagende routes via rulle graspaden tot avontuurlijke wandelroutes over verharde paden. Laat je verrassen en ontdek on-Nederlandse landschappen. Kijk steeds omhoog en zie verschillende vogels. Misschien wel een zeearend! Kijk voor een overzicht van de wandelroutes op de website van Nationaal Park Nieuw Land.

Kom je ook?

Informatie over een bezoek aan het Nationaal Park Nieuw Land is onder voorbehoud en kan gewijzigd worden. Neem voor de meest actuele informatie daarom altijd een kijkje op de officiële website van het park.


Wat is er meer te doen?

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels