fbpx

Oostvaardersplassen

Een natuurgebied van internationale waarde

Op de bodem van de vroegere Zuiderzee is een natuurgebied ontstaan dat in Europa zijn weerga niet kent: de Oostvaardersplassen. Tienduizenden vogels komen hier tijdens de vogeltrek bijtanken of vinden hun broedplek. Allerlei wilde dieren doorkruisen hier de vlaktes.

De randen van natuurgebied de Oostvaardersplassen zijn vrij toegankelijk, bovendien is de wildernis goed te beleven vanaf een van de vele uitkijkpunten. Vanuit de vogelhutten zijn de ontelbare vogelsoorten die dit gebied rijk is, goed te spotten. Ook grote grazers als edelherten, konikpaarden en Heckrunderen zijn meestal goed te zien. Voor kleinere dieren als vos, ree en haas is meestal iets beter speurwerk nodig.

Ontdek het zelf

Oostvaardersplassen is op verschillende manieren te ontdekken. Ga zelf op pad via een van de vele wandel-, fiets- of ATB-routes en ontdek de randen van het uitgestrekte gebied. Maar ook op safari gaan met een boswachter of rondstruinen met een natuurgids hoort bij de mogelijkheden. Ook voor kinderen zijn er leuke speciale routes en activiteiten. Even bijkomen? Buitencentrum Oostvaardersplassen biedt een hapje en een drankje met een wijds uitzicht over de plassen.

Meer informatie over de Oostvaardersplasssen en het buitencentrum:


Wat is er meer te doen?

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels