fbpx

Geheim van Lelystad: De Polderkol

GEHEIM VAN LELYSTAD

dinsdag 7 juni 2022

Afgelopen Pinksterweekend was het tijd voor het Zevende Geheim van Lelystad. En ook dit keer was het een speciale plek: De Polderkol.
Dit biologische kruidenbedrijf is niet een van de bekendste plekken van Lelystad, ook niet onder Lelystedelingen. Het was dus een mooi moment voor Lelystedelingen om dit geheim te ontdekken. Helemaal omdat er ook nog eens een officieel en vooral feestelijk tintje aan het weekend zat.
Op zaterdag werd namelijk de bezoekerstuin officieel in gebruik genomen. Tot groot genoegen van de aanwezigen, die werden rondgeleid in de tuin en aangenaam verrast waren. Zoals Anja, die samen met haar dochter en kleinzoon naar De Polderkol was gekomen en niet wist wat ze zag. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet kende, maar toen ik las over dit geheim werd ik nieuwsgierig. En wat is het mooi hier! Al die kleuren! En wat een rust!”, aldus Anja.

Naast Anja waren meer bezoekers onder de indruk van de tuin. En terecht. Het is een schitterende bloemrijke en kleurrijke tuin, een paradijs voor vogels en insecten. Het wemelt er dan ook van het leven. De natuur op haar best. Maar schitterende kleuren en mooie bloemen zijn maar een klein onderdeel van wat De Polderkol te bieden heeft.
Ze bieden tal van producten waarvan kruiden een belangrijk onderdeel vormen en delen hun kennis over de genezende werking ervan graag. Dat was ook afgelopen weekend het geval. Bezoeker Peter was onder de indruk: “Hier zijn was niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Ongelofelijk dat kruiden zoveel kunnen doen voor je gezondheid en welzijn. En dat ik het dan ook nog van een lokale ondernemer kan kopen”, aldus Peter die met een zakje opwekkend badzout en een kruidenmengsel voor thee naar huis ging en zei dat hij deze bijzondere plek absoluut vaker wil bezoeken.

Het volgende geheim van Lelystad
Voor aanstaande donderdag 9 juni staat de onthulling van het 8e Geheim van Lelystad op het programma. En zoals iedere week lichten we nu alvast een tipje van de sluier op: piepende bandjes. Houd de Facebook en Instagram van Lelystad goed in de gaten.