fbpx

Geheim van Lelystad: Kartcentrum Lelystad

GEHEIM VAN LELYSTAD

maandag 13 juni 2022

Voor de racefanaten onder de Lelystedelingen was het een mooi weekend. Dankzij de onthulling van het achtste Geheim van Lelystad konden zij zich uitleven bij Kartcentrum Lelystad. Voor slechts € 27,50 konden ze namelijk twee sessies van tien minuten knallen op het circuit. Een buitencircuit met veel bochten en inhaalmogelijkheden, wat zorgt voor een extra intense race-ervaring. Dat ondervond ook Daan: “Ik had wel eens eerder gekart, een keer of tien denk ik, maar dat was altijd op een binnenbaan en dan is dit spectaculairder, je bent veel maar aan het racen. Dat begint al met het geluid als je het circuit op komt lopen. Vanaf nu kart ik alleen nog maar buiten.”

Deelnemers mochten hun rondjes afleggen in een RT8-kart met een topsnelheid van maar liefst 85 kilometer per uur, toch groot genoegen van onder andere Petra. “Die karts zijn echt snel, dat was in het begin even wennen, maar daarna was het echt te gek. Vooral de tweede sessie. Toen kende ik de kart al een beetje en kon ik veel meer de snelheid benutten, bijvoorbeeld bij het uitkomen van de bochten. Ik had echt het gevoel dat ik met die kart over het circuit vloog”.

Ook kartdebutant Tim stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Terwijl hij nog bezig was met het afzetten van zijn helm, begon hij al te vertellen over zijn beleving op de baan. “Dit was voor mij de eerste keer, maar ik weet nu al dat ik dit veel vaker ga doen. Die bochten zijn echt te gek man, in de eerste sessie werd ik nog een paar keer ingehaald, maar no way dat het me in de tweede sessie weer zou gaan gebeuren. En een paar rondjes voor het einde haalde ik zelf iemand in. Voor heel even voelde ik me een echte coureur”.

Het volgende geheim van Lelystad
Na de snelheid en het spektakel van het achtste geheim is het volgende week tijd voor nummer negen. Een geheim dat staat voor rust, geduld, concentratie en gezelligheid. Houd de Facebook en Instagram van Lelystad goed in de gaten.

Op de agenda