fbpx

Geheim van Lelystad: Luchtvaartmuseum Aviodrome

GEHEIM VAN LELYSTAD

maandag 27 juni 2022

Afgelopen weekend was het tijd voor het tiende Geheim van Lelystad. En het was weer een heel speciaal geheim. Luchtvaartmuseum Aviodrome, en dan met name een van de eyecatchers: de Boeing 747.
Er was veel aandacht voor de laatste reis van het vliegtuig van Amsterdam naar Aviodrome. Een reis die niet door de lucht ging, maar over de weg en het water. Zelfs door de Amsterdamse grachten. Een tot de verbeelding sprekend avontuur. Speciaal voor de gelegenheid was een aantal vrijwilligers van Aviodrome aanwezig die zelf nog op een Boeing 747 hadden gevlogen en graag anekdotes en verhalen deelden over de ‘Queen of the Skies’, zoals dit vliegtuig door liefhebbers wordt genoemd. En hun verhalen vielen in goede aarde.

De bezoekers kregen geen genoeg van de anekdotes en hingen aan hun lippen, van jong tot oud! Zoals Thierry, die samen met zijn zoon op dit geheim was afgekomen. “We zijn hier al een keer eerder geweest en de Boeing was al onze favoriet, maar door de mooie verhalen uit het verleden die ik over deze kist heb gehoord, ben ik nog meer onder de indruk”, aldus Thierry. En ook Naomi, die met haar vader en dochter naar Aviodrome was gekomen, vond het geweldig in Aviodrome. Ze vertelde: “Het is onze eerste keer hier, maar we hadden dit geheim wel eerder willen ontdekken.

Ik heb kinderen nog nooit zo enthousiast in een museum zien rondlopen en wat is zo’n Boeing een fantastisch vliegtuig. En mijn vader is net zo enthousiast als mijn dochter. Dan doe je toch iets heel erg goed als museum”. Hoe populair de Boeing 747 ook was onder de bezoekers, ook de andere attracties kregen veel aandacht en werden met enthousiasme ontvangen. Bijvoorbeeld door Tom die nadat hij in de flight simulator had gezeten, een ding zeker wist: ik word piloot op een Boeing 747. Zijn vader glimlachte trots. Maar dat zag Tom niet. Die was alweer op weg naar het volgende hoogtepunt van het tiende Geheim van Lelystad.

Het volgende geheim van Lelystad
Het volgende geheim bestaat tien jaar. En dat moet natuurlijk worden gevierd. Vandaar dat het nu al wordt onthuld: een open dag bij Balls and Arrows voor alle Lelystedelingen. Aanstaande vrijdag, 2 juli, van 14.30 tot 20.00 uur. Met gratis activiteiten en spectaculaire demonstraties. Zorg dat je er bij bent!

Op de agenda