fbpx

Geheim van Lelystad: Mountainbikepad speciaal voor kinderen

GEHEIM VAN LELYSTAD

maandag 25 april 2022

Lelystad biedt een groot aantal geheimen. Gedurende twaalf weken worden deze onthuld door de ondernemers die de drijvende kracht achter ‘Het Geheim van Lelystad’ zijn. Het eerste geheim werd zaterdag 23 april onthuld door wethouder Luc Baaten: een mountainbikepad speciaal voor kinderen. Dat was direct een schot in de roos.

Een zonovergoten dag waarop de aanwezige kinderen samen met hun ouders het unieke parcours ontdekten en eenmaal over de finish allemaal zo enthousiast waren dat ze direct nog een rondje wilden. Dat gold voor zowel ervaren mountainbikers en voor de kinderen die voor het eerst op een mountainbike zaten.
“Het parcours gaat lekker op en neer en die kombochten zijn echt te gek, daar kon ik volle snelheid doorheen.” aldus de dertienjarige Hidde. Ook de aanwezige ouders waren super enthousiast, ondanks dat ze nog nooit eerder op een mountainbike hadden gezeten. “Ik ben een beginnende mountainbiker en ik moest ik wel even wennen, maar het is echt heel erg leuk om te doen, vooral dat je na iedere klim wordt beloond met een afdaling. Heerlijk om samen actief bezig te zijn!” Op twee punten op het parcours kunnen de echte daredevils het nog spannender maken en door het water gaan.
Verschillende kinderen gingen deze uitdaging aan, zoals de tienjarige Lara. Haar moeder straalde van trots: “Echt iets voor haar om dit te doen, ze vond het geweldig en straalde van oor tot oor. Ik weet zeker dat we in de meivakantie nog een keer gaan.”

Startlocaties mountainbikepad voor kinderen
Er zijn twee officiële startplekken. Je kan starten vanaf de parkeerplaats bij het Zuigerplasbos aan de Zuigerplasdreef of starten vanaf de parkeerplaats aan het eind van de Bosweg in Lelystad. Aan het begin van de route staat een informatiebord met uitleg. De route vind je eenvoudig door ‘Druppie’ (illustratie van een druppel) te volgen.

Het volgende geheim van Lelystad
Eind van deze week wordt het volgende geheim onthuld. Wat het precies is, blijft nog even een verrassing, maar het heeft te maken met water, midgetgolf en korting voor alle inwoners van onze stad. Dit mag je niet missen. Houd de Facebook en Instagram van Lelystad goed in de gaten.

Op de agenda