fbpx

Geheim van Lelystad: Toms Creek

GEHEIM VAN LELYSTAD

maandag 20 juni 2022

Afgelopen zaterdag stond het negende Geheim van Lelystad op het programma: Toms Creek, een begrip in Lelystad en de wijde omtrek.
De enthousiaste medewerkers hadden speciaal voor de gelegenheid twee activiteiten georganiseerd. De eerste was de mini cursus ‘Hoe moet ik vissen?‘. “Met deze cursus wilden wij kinderen en volwassen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met het vissen”, aldus eigenaar en naamgever Tom Bremer.

Na een korte uitleg over materiaal, aas en voer was het tijd voor het echte werk. Samen met experts gingen de deelnemers op visavontuur en kregen zij de kans om te vissen op steur, karper en meerval. Tom: “We leerden de deelnemers eigenlijk de basis van het vissen. Dus een vis lokken, begeleiden naar de kant, onthaken en op en goede manier terugzetten.” Voor de deelnemers ging er tijdens dit tweede gedeelte een wereld open en ze werden bij iedere gevangen vis enthousiaster.
Ook Tom zag dit gebeuren: “Bij de eerste vis zie je vaak bij beginners altijd wel een beetje aarzeling, vooral bij het onthaken, maar als ze dat eenmaal een keer hebben gedaan, dan kunnen ze niet wachten om de volgende vis aan de haak te slaan. Dat is altijd zo mooi om te zien!”.

Naast de mini cursus was er nog een activiteit. Deze was speciaal voor Lelystedelingen die niet zozeer de hengel wilden uitgooien, maar wel een kijkje wilden nemen bij Toms Creek. Zij werden door Tom rondgeleid over het terrein, dat onder andere ruimte biedt aan maar liefst vijftien visvijvers, gezellige terrassen en een shop voor visbenodigdheden. En ook deze deelnemers waren enthousiast. “Ik was hier nog nooit geweest en had niet verwacht dat het zo groot is en dat er zoveel te doen is. Iedere plek had wat nieuws. Het was dan ook meer een ontdekkingstocht dan een rondleiding”, aldus een van hen.

Het volgende geheim van Lelystad
Aanstaande donderdag wordt alweer het tiende geheim onthuld. Een avontuurlijke en leerzame belevenis voor jong en oud. Houd de Facebook en Instagram van Lelystad goed in de gaten.

Op de agenda