fbpx

Altijd schone wind

Kitesurfers opgelet: het nieuwste kitesurfstrand van Nederland, homebase van het  NK Kitesurfen en dat is niet voor niets.

Door de ligging aan de Markerstrekdam is het Bataviastrand een perfecte plek om het water op te gaan en je kunsten te vertonen. Want de wind die hier waait, heeft geen last van obstakels en is dus altijd schoon. Ook voor niet-kitesurfers is deze plek meer dan de moeite waard, want vanaf het strand heb je perfect zicht op alle spectaculaire stunts. En daarnaast kun je een selfie maken met het iconische beeld ‘Exposure’. Een kunstwerk van maar liefst zesentwintig meter hoog, dat 60.000 kilo weegt en is opgebouwd uit 18.000 delen thermisch verzinkt staal. In de volksmond wordt het ‘de hurkende man’ genoemd.

Dit strand is aangelegd door Rijkswaterstaat in opdracht van provincie Flevoland naar aanleiding van groep enthousiaste watersporters verenigd in Stichting Hoekipadijk.
Dit watersportstrand is populair is onder de watersporters. Overige bezoekers zijn uiteraard ook welkom. Let wel op dat het Bataviastrand ingericht is voor de watersport en geen toezicht is op de zwemwaterkwaliteit. Zwemmen is op eigen risico.

Adres:

Markerstrekdam 1, 8242 PN Lelystad

52.52745429695554, 5.425931667116917