fbpx

Bataviakwartier Lelystad

Van een internationaal shopping walhalla tot een ontdekkingsreis door de nationale geschiedenis!

Langs onze kust is het Genieten met een hoofdletter 'G'.  Hier beleef je het premium vrijetijdsaanbod van het Bataviakwartier. Flanerend over de boulevard is een bezoek aan de winkels, musea, horeca en haven uitstekend met elkaar te combineren op één dag. Kortom, genoeg te beleven om jong en oud de hele dag te vermaken.

Een ontspannen dagje uit

De goede bereikbaarheid, de ruime parkeerfaciliteiten en duidelijke informatievoorziening dragen allemaal bij aan een ontspannen dagje uit.  kom shoppen bij Batavia Stad Fashion Outlet, leer over onze geschiedenis bij Erfgoedpark Batavialand, of geniet van een hapje en een drankje aan de boulevard van Bataviahaven, waar ook boten aanmeren.

Bataviahaven

De haven combineert haar luxe faciliteiten voor de watersporters met gezelligheid: naast de vele horeca is de haven de thuisbasis van (watersport)events met internationale allure. Sinds 2019 in Bataviahaven: de veerboot naar de Marker Wadden. Meer weten? Ga naar bataviahaven.nu

Batavia Stad Fashion Outlet

Dit charmante winkelcentrum met sfeervolle straatjes, pleinen en unieke architectuur is een shopping walhalla voor echte fashion lovers van over de hele wereld. Ruim 250 internationale fashion & lifestylemerken wachten op je om je te inspireren met de laatste trends, must-haves en meer. In Batavia Stad Fashion Outlet bieden 150 winkels van nationale en internationale modemerken stijlvolle collecties met hoge kortingen aan.

Niet alleen je garderobe is weer aangevuld na een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet; je kunt jezelf ook tegoed doen aan sieraden, chocola en zelfs innovatieve keukenwaar. Even tot rust komen? Relax en strijk neer in een van de hippe cafés of uitnodigende restaurants. Praktische informatie over Batavia Stad Fashion Outlet vind je op bataviastad.nl.

Batavialand

Wij in Lelystad zijn trots op onze geschiedenis en trots op de vorming van onze polder. Batavialand biedt zowel voor de kleine als grote bezoekers van het Bataviakwartier een ontdekkingsreis door onze (inter)nationale geschiedenis. Een geschiedenis die gevormd is door het leven op de grens van land en water. Water als bittere vijand, maar ook als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven - de inpolderingen en dijkenbouw - maar ook de ontdekkingsreizen, de overzeese handel en de specialistische kennis die Nederland exporteert. Waar Michiel de Ruyter en Cornelis Lely elkaar logisch ontmoeten als symbolen voor de fundering van de Nederlandse maatschappij en cultuur.

Met een uitstapje naar het interactieve museum Batavialand leer je meer over 7.000 jaar leven op de grens van land en water, terwijl de kinderen zich vermaken met een spectaculaire ontdekkingstocht. Vind uit welke invloed de zee had op het leven van oermensen, ontdekkingsreizigers en zeelui. Op de buitenlocatie, de werf, vind je nog veel meer activiteiten voor het hele gezin. Ga naar Batavialand.nl voor meer informatie.

Schip de Batavia

Als je smult van verhalen vol spanning, intriges en drama, bezoek dan Batavialand en klim aan boord van dit bijzondere VOC-schip; De Batavia. In 1628 leverde de Peperwerf in Amsterdam de Batavia af. Dit spiegelretourschip was gebouwd in opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Eind oktober 1628 vertrok het schip vanaf Texel met als einddoel Nederlands-Indië. Klim aan boord en ontdek alles over de VOC-tijd en de enkele reis van de Batavia.

Strand & De hurkende man

Watersport leeft in Lelystad! En wat is voor kitesurfen een betere plek dan op een nieuw strand, langs een prachtig uitzicht op onze iconische Exposure en de Houtribsluizen aan het Markermeer! De afgelopen jaren heeft de Provincie Flevoland samen met Rijkswaterstaat, een groep enthousiaste kitesurfers van (inmiddels) stichting Hoekipa Dijk, lokale wind- en kitesurfers en andere betrokkenen, keihard gewerkt aan de realisatie van een 400 meter lang strand bestemd voor kleine watersport. 

Naast dit strand staat een enorm grote hurkende ijzeren man. Deze 26 meter hoge stalen reus tuurt eeuwig vanuit de Bataviahaven richting het Markermeer, een knap staaltje techniek. Met zijn verschijning lokt hij je al van veraf. Hij lijkt zich in een andere dimensie te begeven met de steeds veranderende Hollandse luchten als decor. Roept hij bij jou ook vragen op? Breng hem vooral een bezoek, maar weet dat hij je laat gaan zonder je vragen te beantwoorden.

Ga naar www.visitlelystad.nl om meer te weten over het Bataviakwartier!

LOCATIE

Bataviakwartier Lelystad
Bataviaplein
Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels