fbpx

Camp & Surf Markermeer

Met je camper op een dam van een sluizencomplex, aan een watersportstrand en direct aan het open water! Wakker worden, verse koffie en een warm broodje, surfmateriaal optuigen of huren en de hele dag het water op met gelijkgezinden; het lijkt wel Hawaï,

Camp & Surf Markermeer bouwt op dit moment aan vier onderdelen:

  • Camperplaats
  • Surfcenter
  • Horeca
  • Zelfvoorzienende installaties – Off Grid Field Lab

De onderdelen worden parallel aan elkaar ontwikkeld en zullen verschillende fasen doorlopen, voordat het beoogde eindresultaat er zal staan. Dit seizoen wordt een start gemaakt met de 55 camperplaatsen en een eerste versie van de surfschool, -verhuur en testcentrum. Er kan in toenemende mate surfmateriaal gehuurd worden en lessen op surfgebied gevolgd worden. Tegelijkertijd zal de horeca starten in de vorm van een strandkiosk, waarna gestaag verder gebouwd wordt aan het uiteindelijke paviljoen.

De grote uitdaging van deze locatie is het feit, dat er geen aansluitingen zijn op het drinkwater-, electra-, gas- en rioolstelsel, dus off grid. Dit betekent dat het een volledig zelfvoorzienende locatie is. Naast de uitdaging is dit vooral interessant voor innovatieve en duurzame bedrijven als ook voor onderwijsinstellingen.

Alle vier de onderdelen richten zich hoofdzakelijk op watersporters uit binnen- en buitenland. Deze unieke locatie direct gelegen aan het Markermeer te Lelystad, op een leidam van het Houtribsluizencomplexen, naast een nieuw aangelegd watersportstrand genaamd Bataviastrand - onder de watersporters bekend als Hoekipa Dijk – heeft alle ingredienten in zich van een toplocatie voor watersporters!

In vele opzichten kan er gesteld worden dat deze locatie uniek is: Voor watersporters vanwege de uitzonderlijk goede wind- en wateromstandigheden aan een strand, een ongekende spot voor kitesurfers en de nieuwste trend binnen de watersport: Foiling. Voor Camperaars, levensgenieters en overige bezoekers vanwege het weidse karakter van het Markermeer voor buitenactiviteiten en rust in de natuur (Natura2000-gebied), en het verblijven op een oerhollands waterkunstwerk – Sluizencomplex met strekdam – centraal gelegen in Nederland en dat op steenworp afstand van Batavia Stad en –haven en tegenover de Marker Wadden.

LOCATIE

Bataviastrand
Markerstrekdam 1
8242PN Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels