fbpx

Flevopolder bustour

Ga mee met de Flevopolder bustour. De unieke Nieuw Land VR bus neemt u mee door de unieke ontstaansgeschiedenis van het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

De Flevopolder is een groot poldergebied in de Nederlandse provincie Flevoland. Het grondgebied van de Flevopolder bestaat uit de polders Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland tezamen. De Flevopolder is dus, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet een enkele polder. Het gehele gebied is door mensenhanden aangelegd en vormt zowel het zwaartepunt van de Zuiderzeewerken als van de huidige provincie Flevoland. De twee onderdelen zijn ingepolderd tussen 1950-1957 respectievelijk 1959-1968.

Het gebied is helemaal omringd door water en is daarmee het grootste eiland van Nederland. Ook is de Flevopolder het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

We halen je op bij de Koetsierbaan 2 in Almere (tegenover het Leonardo-hotel) en nemen je vervolgens met onze mooie Nieuwland Bus mee over de Oostvaardersdijk richting Lelystad. We stoppen bij Zuidersluis en het gemaal Blocq van Kuffeler. In de bus verrassen we je met een VR beleving en een film over het ontstaan van Flevoland. Bij het Werkeiland Lelystad stapt u uit en neemt de gids u mee over het voormalige eiland in het IJsselmeer langs de pioniershuisjes, de Noordersluis en het gemaal Wortman. De bustour wordt vervolgd naar het Bataviakwartier, alwaar de voormalige Cantine van het Werkeiland Lelystad opnieuw is opgebouwd. In het Bataviakwartier heeft u de mogelijkheid om rond te lopen, Batavialand museum of Bataviawerf te bezoeken of het Batavia Fashion Outlet te bezoeken.

We vervolgen de tour naar en door de Oostvaardersplassen. Bij de Praambult stoppen we en heeft u een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen en wellicht dat we de grote grazers zoals Konikpaarden kunnen spotten.

LOCATIE

werkeiland

Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels