fbpx

Flevopolder bustour

Ga mee met de Flevopolder bustour. De unieke Nieuw Land VR bus neemt u mee door de unieke ontstaansgeschiedenis van het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

De Flevopolder is een groot poldergebied in de Nederlandse provincie Flevoland. Het grondgebied van de Flevopolder bestaat uit de polders Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland tezamen. De Flevopolder is dus, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet een enkele polder. Het gehele gebied is door mensenhanden aangelegd en vormt zowel het zwaartepunt van de Zuiderzeewerken als van de huidige provincie Flevoland. De twee onderdelen zijn ingepolderd tussen 1950-1957 respectievelijk 1959-1968.

Het gebied is helemaal omringd door water en is daarmee het grootste eiland van Nederland. Ook is de Flevopolder het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

We halen je op bij de Koetsierbaan 2 in Almere (tegenover het Leonardo-hotel) en nemen je vervolgens met onze mooie Nieuwland Bus mee over de Oostvaardersdijk richting Lelystad. We stoppen bij Zuidersluis en het gemaal Blocq van Kuffeler. In de bus verrassen we je met een VR beleving en een film over het ontstaan van Flevoland. Bij het Werkeiland Lelystad stapt u uit en neemt de gids u mee over het voormalige eiland in het IJsselmeer langs de pioniershuisjes, de Noordersluis en het gemaal Wortman. De bustour wordt vervolgd naar het Bataviakwartier, alwaar de voormalige Cantine van het Werkeiland Lelystad opnieuw is opgebouwd. In het Bataviakwartier heeft u de mogelijkheid om rond te lopen, Batavialand museum of Bataviawerf te bezoeken of het Batavia Fashion Outlet te bezoeken.

We vervolgen de tour naar en door de Oostvaardersplassen. Bij de Praambult stoppen we en heeft u een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen en wellicht dat we de grote grazers zoals Konikpaarden kunnen spotten.

LOCATIE

werkeiland

Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels