fbpx

Het Vegetarisch Restaurant Lelystad

Het Vegetarisch Restaurant Lelystad is volledig vegetarisch. Om precies te zijn wordt er volgens 'Vedische principes' gekookt; er worden daarom ook geen eieren, paddenstoelen en uien gebruikt. Melkproducten worden wel gebruikt, maar het kan desgevraagd ook zonder. Naast de bijna standaard aanwezige combinatie van rijst en dahl (lang gekookte linzen met gezondheids-ondersteunende kruiden) wordt de voorkeur gegeven aan grondstoffen uit de directe omgeving, waarbij dit Restaurant goed zit, dankzij de vele biologische boeren rond Lelystad.

Volledig vegetarisch
Het Vegetarisch Restaurant Lelystad is volledig vegetarisch. Om precies te zijn wordt er volgens 'Vedische principes' gekookt; er worden daarom ook geen eieren, paddenstoelen en uien gebruikt.
Melkproducten worden wel gebruikt, maar het kan desgevraagd ook zonder. Naast de bijna standaard aanwezige combinatie van rijst en dahl (lang gekookte linzen met gezondheids-ondersteunende kruiden) wordt de voorkeur gegeven aan grondstoffen uit de directe omgeving, waarbij dit Restaurant goed zit, dankzij de vele biologische boeren rond Lelystad.

Mogelijkheden genoeg!
Een groot deel van de bezoekers is dagelijks vast publiek uit het Sidhadorp, een hechte gemeenschap rond het restaurant. Dit leidt ertoe dat er naast een aantal à la carte mogelijkheden (van patat en pannekoek tot Indiaas en Indonesisch) drie maaltijden dagelijks anders zijn. De basismaaltijd is ‘de Sidhaschotel’: een buffet met een achttal zelf op te scheppen onderdelen, en vanuit de keuken kan een ‘licht menu’ of een dagmenu besteld worden. In dat laatste menu wordt soms wèl met knoflook gewerkt “omdat dat in de genen zit van hun (Franse) chef-kok.” Daaraan ruimte te geven past in hun filosofie want “al te fanatiek is niet gezond” en binnen de AyurVeda is soms zelfs ruimte voor vlees. Maar – dáár, begint Het Vegetarisch Restaurant niet aan.

Menu
Naast alle verrassingen en de wisselende menu's heeft Het Vegetarisch Restaurant ook een vast menu. Deze is ook te bekijken via vegrest.nl/?page_id=1198.

Sidhadorp
Het Vegetarisch Restaurant ligt in de meditatiewijk Sidhadorp. Meer weten over deze hechte gemeenschap? kijk dan op www.sidhadorp.nl.

Meer weten over Het Vegetarisch Restaurant?
op www.vegrest.nl is veel meer informatie te vinden over alles rondom deze eetplek. Kijk daarnaast ook op www.facebook.com/guusenco voor actuele informatie, of kom gewoon langs en proef de sfeer!
Contact opnemen kan door te bellen naar (0320) 251 515 of via de contactpagina vegrest.nl/?page_id=759.

Kijk voor de meest actuele openingstijden op vegrest.nl. Reserveren is gewenst.

Openingstijden

Kijk voor de meest actuele openingstijden op vegrest.nl. Reserveren is gewenst.

LOCATIE

Het Vegetarisch Restaurant Lelystad
Donaustraat 183
8226 LD LELYSTAD

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels