fbpx

Bataviastrand

Een paradijs voor watersporters.

Bataviastrand
Watersport leeft in Lelystad! Sinds 2020 is er een nieuwe hotspot in Flevoland voor de kleine watersport. Het 400 meter lange Bataviastrand is direct gelegen aan de oostzijde van het Markermeer bij Lelystad en is perfect om te (kite)surfen, suppen of kanoën.

Bataviastrand kenmerkt zich vanwege haar uitstekende ligging aan het Markermeer met vrijwel altijd gunstige wind, een ruim stuk water en de afwezigheid van waterplanten. Dit strand is uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kitesurfer.

Dit strand is aangelegd door Rijkswaterstaat in opdracht van provincie Flevoland naar aanleiding van groep enthousiaste watersporters verenigd in Stichting Hoekipadijk.
Dit watersportstrand is populair is onder de watersporters. Overige bezoekers zijn uiteraard ook welkom. Let wel op dat het Bataviastrand ingericht is voor de watersport en geen toezicht is op de zwemwaterkwaliteit. Zwemmen is op eigen risico.

Bereikbaarheid
Bataviastrand is bereikbaar met de auto vanaf de Markerwaarddijk. Parkeren is mogelijk dichtbij het strand. In de zomer kan het druk worden. Let daarom goed op de actuele informatie van de provincie.

Woon je in de buurt, kom dan lekker op de fiets.
Provincie Flevoland is beheerder van Bataviastrand en draagt zorg voor het veilig en schoon houden van het strand. In de zomerperiode 2021 zijn afvalcontainers op het strand aanwezig evenals sanitaire voorziening. Bezoekers worden gevraagd het strand schoon achter te laten door zoveel mogelijk afval zelf mee te nemen.

Meer weten?
Meer weten over de actualiteiten op en rondom het strand? Kijk dan op de social media van Stichting Hoekipadijk of op de Twitter van Flevowegen voor berichtgeving over parkeren en verkeersdrukte bij het strand.

LOCATIE

Bataviastrand
Markerstrekdam
Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels