fbpx

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Aviodrome is namelijk het grootste museum voor lucht- en ruimtevaart in heel Nederland.

Kijk omhoog, ontdek meer

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol vliegtuigavontuur! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdek jij alles over vliegen. Je ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator en je verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Of test jouw Spijkerharde zenuwen tijdens de 4D-film Skymania.

Meer dan 100 vliegtuigen… 

In en rond de nieuwe expositie vind je meer dan 100 vliegtuigen. Allemaal bijzonder! Oude vliegtuigen, houten vliegtuigen, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen kun je van binnen bewonderen. En vergeet je niet omhoog te kijken? Ook daar zie je vliegende legendes. Ben je echt nieuwsgierig? Ga dan mee met hun bevlogen gidsen tijdens een rondleiding.

… en helikopters

Bij luchtvaartmuseum Aviodrome vind je niet alleen meer dan 100 vliegtuigen, maar ook bijzondere helikopters en zelfs een gyrocopter. Ook halen ze de held in jou naar boven, want in de helikopter expositie kun jij zelf leren hoe je een helikopter bestuurt. Breng jij de reddingsmissie met de helikopter tot een succesvol einde?

Meer weten?

Je vindt het Luchtvaartmuseum Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 bij Lelystad Airport. Kijk voorafgaand aan je bezoek op de website van het Aviodrome voor meer informatie. Daarnaast zijn ze te bereiken via info@aviodrome.nl en 0320-289842.

LOCATIE

Luchtvaartmuseum Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels