fbpx

MTB-route Lelystad

Deze 31,5 kilometer lange MTB-route loopt door de prachtige Lelystadse bos- en natuurgebieden, zoals het Zuigerplasbos, het Overijsselse Hout en het Gelderse Hout. De route is bewegwijzerd met bruine bordjes met in het wit het internationale MTB-logo.

Wat kun je verwachten?
De route onderhouden door Stichting MTB Lelystad (www.mtbroutelelystad.nl), wisselt spectuculaire singletracks af met wat rustigere paden. Het grootste deel van de route is speciaal voor het mtb'en aangelegd. De singletracks zijn divers ontworpen: van supersnel tot technisch met verrassingen. Er zijn kuipbochten en bunny hops gemaakt: op volle snelheid kunnen ze een flinke sprong geven! Ook zijn er diverse extra heuvels aangelegd en voor wat extra technische uitdaging kunnen de oranje bordjes worden gevolgd.

Startlocatie:
Je kunt de route starten bij:

- Parkeerplaats Zuigerplasbos, Zuigerplasdreef 8222 RA Lelystad

- Parkeerplaats Gelderse Hout, 8212 PA Lelystad (direct aan de Oostranddreef)

- Camping Buytenplaets Suydersee, Badweg 1, 8223 PA Lelystad

Omgeving:
De mountainbikeroute Lelystad gaat door diverse gemeentebossen van Lelystad en de bossen van Staatsbosbeheer (Gelderse Hout en Zuigerplasbos). De ruim 31 kilometer lange route is in overleg met de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer gemaakt door Toerclub Flevoland. Sinds 2015 wordt de route beheerd door Stichting MTB Lelystad.

Aard van de route:
De twee verschillende aanrijdroutes vanaf Camping Buytenplaets Suydersee zijn makkelijk te volgen via de groene bordjes en vanaf de parkeerplaatsen in het Zuigerplasbos en het Gelderse Hout rijd je direct de route op. De 10 kilometer lange track door het Zuigerplasbos is extra, als apart rondje uitgepijld als kinderroute. Dit deel bevat diverse mooie singletracks, technische hekovergangen en een aantal nieuw aangelegde bochtige tracks van betongranulaat waardoor de route door het Zuigerplasbos het hele jaar super te rijden is.

De route is naar wens in te korten. Maar sla dan zeker niet het Bergbos over. Dit bos doet zijn naam eer aan want het heeft enkele korte klimmetjes, steile afdalingen en een paar technisch lastigere stukjes, aangegeven met rode pijlen!Er wordt continue hard gewerkt om deze route het gehele jaar goed berijdbaar te houden maar zeker in zeer natte (winter)periodes, bestaat de kans dat er delen te slecht zijn en daardoor afgesloten moeten worden.

MTB-verhuur:
Bezit je geen mountainbike, maar wil je wel fietsen? Camping Buytenplaets Suydersee. (buytenplaets-suydersee.nl/mtb-verhuur-en-startpunt/) is doormiddel van een verbindingsroute rechtstreeks aangesloten op de MTB-route. Op dit terrein is een startpunt ingericht waar je je fiets na de rit kunt schoonmaken met een hogedrukreiniger en/of een compressor. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en/of even douchen. Daarnaast verhuren zij mooie Cube fietsen voor €25,00 per dag, dit is inclusief een helm voor je eigen veiligheid. Er zijn 4 fietsen beschikbaar in de range 17 -21 inch, allemaal 29-ers. Uiteraard krijg je een reparatiesetje mee voor als de nood aan de man is onderweg.

Markering:
De route is gemarkeerd met houten palen met in het bruin en wit het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

GPS track:
Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

Extra:

Tip: Mountainbiken met kinderen? Probeer ook de speciale kinder MTB route!

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook MTB route Lelystad (https://www.facebook.com/St.MTBLelystad/). Let op: Op sommige stukken moet je rekening houden met tegenliggers! De mountainbikeroute in Lelystad is een snelle route, dus let op dat je de MTB bordjes niet voorbij rijdt.

Meer informatie over de route, een routevideo of de ervaringen van anderen lezen? Kijk dan op: www.mtbroutes.nl/route/1203/Lelystad

LOCATIE

Gelderse Hout
Gelderse Hout 1
8212PA Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels