fbpx

Nationaal Park Nieuw Land

Flevoland heeft een eigen Nationaal Park: Nationaal Park Nieuw Land. Het park bestaat uit vier natuurgebieden en is het grootste man-made natuurpark ter wereld.

Oostvaardersplassen
De rust, ruimte en voedselrijkdom in dit gebied zorgen ervoor dat het aantal verschillende dieren in de Oostvaarderplassen nog steeds groeit. Je staat hier oog in oog met wilde runderen, paarden en edelherten die de vlaktes in de Oostvaardersplassen doorkruisen. Ontdek het contrast tussen de ruige natuur, de gemaakte polder en de wildernis dicht bij de stad.

Lepelaarplassen
De Lepelaarplassen is een oase voor moeras- en watervogels. Het hele jaar door strijken hier bijzondere vogelsoorten neer. De greppels, slootjes en poelen zijn ideaal jaaggebied voor de grote zilverreiger, blauwe reiger, lepelaar en roerdomp. In de plassen, rietvelden en natte graslanden zijn al meer dan tweehonderd soorten vogels waargenomen! 

Markermeer
Het Markermeer is een prachtig gebied voor de watersport. Vrijwel geen ander water in Nederland heeft zoveel mogelijkheden. De geoefende watersporter komt er zeker aan zijn trekken. Bij rustig weer kunnen ook kleinere schepen prima varen op het Markermeer.

Marker Wadden
In het Markermeer worden de komende jaren de Marker Wadden aangelegd. Met zand, klei en slib uit de bodem van het Markermeer wordt land en ondiep water aangelegd waarop en waarin planten, vogels en vissen uitstekend kunnen leven. Ook voor mensen is hier straks van alles te beleven. Met een natuurhaven, wandelroutes, vogelkijkhutten en een strand kun je hier straks heerlijk uitwaaien, wandelen en vogels spotten.


Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels