fbpx

Natuurpark Lelystad

Heb je wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Het kan in Natuurpark Lelystad. Bovendien kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. En elke dag om 15.00 uur worden de otters gevoerd.

Heb je wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Het kan in Natuurpark Lelystad. Bovendien kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. En elke dag om 15.00 uur worden de otters gevoerd.

Het Natuurpark
Het park is zo ingericht dat je al snel in de ban komt van het boeiende leven van de dieren. Kilometers lange fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein.  Voor kinderen is er ook voldoende te zien en te beleven. Zij kunnen hun kennis bijspijkeren met een speurtocht of rugzakroute, of zich uitleven in de speeltuin. Een bezoek aan Natuurpark Lelystad is dan ook zeker de moeite waard.

Fietsen huren
Fietsen huren bij het Natuurpark kan voor €5,50 per dag. Er zijn ook duofietsen te huur, speciaal voor mensen met een beperking en hun begeleider. Deze duofietsen kosten € 11,- per fiets per dag. Fietsen huren kan tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.

Speurtochten
Voor kinderen zijn er vier speurtochten verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. De lengte varieert van 45 minuten tot 2 uur. Slecht weer? Niet getreurd: er is ook een route in het bezoekerscentrum. De kosten zijn € 0,50 per kind.

Rugzakroutes
In het bezoekerscentrum zijn diverse rugzakroutes te verkrijgen. Kinderen voeren verschillende opdrachten uit en ontdekken zo van alles over de planten en dieren in het Natuurpark. De rugzakroute kost €2,50 per kind en €10 borg. Kijk op de website voor meer informatie. De rugzakroute is ook leuk voor een kinderfeestje!

Activiteiten en excursies
Natuurpark Lelystad heeft een bomvol programma met vaste en wisselende excursies, kinderactiviteiten, workshops en evenementen. Het actuele programma is te vinden op de website. Ook is het mogelijk om groepsexcursies te doen met de excursiewagen, de excursieboot, de benenwagen of een combinatie hiervan.


Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels