fbpx

Restaurant De Cantine

Aan het Markermeer en op loopafstand van Batavialand en Batavia Stad Fashion Outlet ligt Restaurant De Cantine. Een bijzonder restaurant, waarvan het uiterlijk is gebaseerd op de oude werknemerskantine ten tijde van de inpoldering van Lelystad.

Restaurant vol historie
Aan het Markermeer en op loopafstand van Batavialand en Batavia Stad Fashion Outlet ligt Restaurant De Cantine. Een bijzonder restaurant, waarvan het uiterlijk is gebaseerd op de oude werknemerskantine ten tijde van de inpoldering van Lelystad. Door de diversiteit aan gerechten en de huiselijke sfeer is een sfeervolle en gezellige avond gegarandeerd.

Oorspronkelijk was De Cantine het restaurant met de oudste geschiedenis van Flevoland. Het restaurant stond oorspronkelijk op het voormalige Werkeiland, waar vanuit de inpoldering plaatsvond. Een paar jaar geleden moest ‘Stake 5’ plaatsmaken voor nieuwbouw. Het pand werd afgebroken en de originele spanten opgeslagen. Hans en Yvonne Bakker hadden de originele bouwtekening wel al die jaren bewaard. Toen zij erin slaagden om een nieuw onderkomen te bemachtigen naast het Nieuw Land, werd niet alleen het restaurant, maar ook de naamgeving De Cantine in ere hersteld. Veel voorwerpen uit deze beginjaren kun je nog steeds terugvinden in het restaurant.

Culinair genieten
Bij Restaurant De Cantine kun je anno 2014 terecht voor overheerlijke vlees, vis en vegetarische gerechten waarbij diverse regionale en biologisch producten zijn gebruikt. Het restaurant heeft een huiselijke en ontspannen sfeer. Daarnaast beschikt De Cantine over een prachtig terras gelegen aan het Markermeer, waar je heerlijk kunt genieten van het zomerse zonnetje.  Het terras bestaat uit 3 delen waarvan 1 loungegedeelte.

Je kunt ook bij ze terecht voor een lunch, brunch, borrel, koffietafel, warm of koud buffet, plate service, diner, steen oven pizza's, walking dinner of een uitgebreid tapas buffet.

Faciliteiten
Het restaurant is rolstoeltoegankelijk en beschikt over 30 kosteloze eigen parkeerplaatsen. Daarnaast is er ruime parkeergelegenheid in de VOC garage, in de buurt van Restaurant De Cantine.

Meer weten?
Op hun website staan alle zaken omtrent het restaurant uitgebreid beschreven. Ook kan je op die manier reserveren. Reserveren kan tevens via 0320-311100. Op hun Facebook en op Instagram vind je verder de meest actuele informatie.

Openingstijden

Maandag gesloten. Lunch van 12:00 tot 16:00 uur, diner van 17:00 tot 21:30 uur. Voor reserveringen vanaf 4 personen enkel mogelijk per telefonische reservering.

LOCATIE

Restaurant De Cantine
Oostvaardersdijk 111
8242 PA LELYSTAD

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels