fbpx

Rugzakroute Wonen in de natuur

Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek!

Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek!

Mensen hebben allerlei verschillende soorten woningen, aangepast aan de omgeving. Eskimo’s wonen in iglo’s, nomaden in een tent. Elke diersoort heeft ook zijn eigen woning. De ooievaars bouwen hun nest op een paal, de otters graven een hol en de Pater Davidsherten lopen het liefst in het open veld. Met de rugzakroute "Wonen in de natuur" maak je kennis met de verschillende diersoorten in Natuurpark Lelystad en hun woningen.

In de rugzak zit een boekje met allerlei vragen en opdrachten. Soms heb je extra voorwerpen nodig om de vragen te beantwoorden, zoals een loeppotje of een cd. Ook die zitten in de rugzak. Net als een speurvel, waarop je je antwoorden kunt schrijven, en een potloodje. Als je alle opdrachten gedaan hebt, weet je alles over wonen in de natuur. Als bewijs ontvang je een diploma.

Startlocatie

De rugzakroute is te verkrijgen en te starten(tijdens openingstijden) bij Bezoekercentrum Natuurpark Lelystad, vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad. 

LOCATIE

Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11
8219PP Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels