fbpx

Ruiterpaden Lelystad

Verken de Lelystadse bossen per paard!

Paardrijden in Lelystad

Als hoofdstad van de nieuwe natuur houden wij van paarden. De Lelystadse bossen zijn dan ook uitstekend per paard te verkennen. Want wat is er nu leuker dan om samen met je paard of pony lekker het bos in te gaan?

Ruiterpaden en routes

De Lelystadse bossen zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een leuke afwisselende bosrit. Helaas zijn nog niet alle routes digitaal beschikbaar, maar via Buitenrijden.nl of Ruiteren & Mennen is het al wel mogelijk een mooie route te plannen.

Het vertrekpunt van de routes in de bosgebieden Gelderse Hout en Overijsselse Hout, aan de oostrand van Lelystad, is Manege Lelystad. Gelegen aan de Hoefslag 1. Hier is ruime parkeergelegenheid voor je auto en trailer en je kunt in de kantine of op het terras terecht voor heerlijke snacks, lekkere broodjes of een verfrissend drankje.

Op de website van het Paarden Platform Lelystad (PPL) vind je meer informatie over de ruiterpaden en routes in onze groene natuur. Bekijk de Ruiterpaden via deze link.

Paarden Platform Lelystad (PPL)

Het Paarden Platform Lelystad is een onafhankelijk samenwerkingsverband van recreatieve buitenruiters, menners, hippische ondernemers en rijverenigingen in Lelystad. Als belangenvertegenwoordiger van alle paardensporters zet het PPL zich actief en constructief in voor veilige, goed onderhouden en aaneengesloten ruiter- en menpaden in alle Lelystadse stadsbossen. Het PPL is de gesprekspartner voor de Gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer en wordt hierbij gesteund en geadviseerd door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie).

Meer informatie, doneren of contact opnemen? Kijk dan op hun website. Paarden Platform Lelystad (PPL)

LOCATIE

Ruiterpaden Lelystad

Lelystad

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels