fbpx

Swifterkamp

Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp. Het dorp met twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen, ademt de sfeer van lang vervlogen tijden.

Terug naar vroeger
Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp. Het dorp, momenteel twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen groot, ademt de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Zo nu en dan wordt het bewoond door groepen volwassenen en kinderen die voor korte of langere tijd willen proeven hoe het zou zijn te leven in de Nieuwe Steentijd; de tijd dat jager-verzamelaars geleidelijk overgingen tot het boerenbestaan (in Midden Nederland vanaf ca. 6300 jaar geleden).

Openingstijden
Swifterkamp bestaat uit 2 delen, een Mesolithisch (jager- verzamelaars) deel en een Neolithisch (eerste boeren) deel.
Het Mesolithisch deel is dagelijks te bezoeken.
Het Neolithisch deel is geopend op woensdag en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Dit afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. De toegang is gratis.

In de maanden mei, juni, juli en september zijn ze op de woensdagen meestal gesloten i.v.m. schoolkampen. Van plan om dan langs te komen? Bel eerst even om te weten of ze open of gesloten zijn.

Meer weten?
Zin in een unieke ervaring door te kamperen op zo'n bijzondere plek? Swifterkamp biedt ook unieke overnachtingsmogelijkheden.
Bekijk hun website voor een indruk, meer informatie, tarieven en nog veel meer. Kijk daarnaast op hun Facebook pagina voor actuele informatie. Contact opnemen kan via info@swifterkamp.nl en 0320 416 136.

LOCATIE

Swifterkamp
Vlotgrasweg 15
8219 PP LELYSTAD

Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bezienswaardigheden
Camping
Congres- en vergaderaccommodatie
Eten en Drinken
Galerie
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Uitgaan
Verhuur
Watersport
Wellness
Winkels