fbpx

WV het Bovenwater

Sinds jaar en dag is WV het Bovenwater een vereniging met een regionale functie, die een belangrijke focus heeft op het jeugdzeilen. Plezier in de watersport is de reden van ons bestaan. De vereniging beschikt over een prachtig terrein met goede faciliteiten.

Sinds jaar en dag is WV het Bovenwater een vereniging met een regionale functie, die een belangrijke focus heeft op het
jeugdzeilen. Plezier in de watersport is de reden van ons bestaan. De vereniging beschikt over een prachtig terrein met goede faciliteiten. Het water dat wij benutten is uitstekend geschikt voor open boot klassen. Vanuit de gemeente en het waterschap heeft de vereniging een dispensatie om zeilers met motorboten te begeleiden. Verder zijn er geen andere gemotoriseerde vaartuigen op het Bovenwater toegestaan. Dat maakt de omgeving zeer geschikt voor jeugd die de beginselen van het zeilen op een veilige manier willen leren. Dat doen we door opleiding in de optimist van niveau CWO1 t/m CWO3.

Wedstrijdzeilen:

De vereniging heeft een lange traditie in de ontwikkeling van het jeugdzeilen. Veel kinderen zijn ooit begonnen in een optimist voor hun CWO1-diploma en groeiden uit naar zeilers die regionaal en (inter-)nationaal zich zelf hebben gemeten met andere zeiltalenten. Een
aantal klassen wordt bij de vereniging met trainingen en wedstrijden ondersteunt; zoals de optimist, splash, laser 4.7 en laser radiaal. In de twee persoonsklassen zijn er de RS feva en de 420. Onze vereniging heeft de ambitie om ook de twee persoons klassen te laten groeien.

Recreatief zeilen:

Niet iedereen heeft er plezier in om de krachten met anderen rond de boeien te meten. Ons water is uitstekend geschikt om je te kunnen ontspannen. Een recreatie commissie organiseert daarvoor verschillende activiteiten, en nodigt ook anderen uit om door middel van opstapdagen eens kennis te maken met het zeilen. Een vloot van zes centaurs hebben wij daarvoor tot onze beschikking en daarnaast zijn er veel leden met een eigen boot, die graag iemand meenemen.

Zeillessen:
Naast de jeugdzeillessen, kunnen ook volwassenen en oudere jeugd leren zeilen bij onze vereniging. Een team van instructeurs laat u op een plezierige wijze samen met anderen genieten van het plezier van de watersport. Door de lessen te volgen bekwaam je je in de
zeilvaardigheid, totdat je zelfstandig kunt zeilen. Daarna kun je werken aan meer inzicht en meer vaardigheid. Een mooi traject voor bijvoorbeeld ouders, waarvan hun kind gaat zeilen en zelf die ervaring uit hun jeugd niet hebben. Zo kun je straks samen met je kind genieten van het zeilen en dat ook samen gaan doen.


Locaties in de buurt

Filter op categorie:

Actief en Sportief
Arrangementen
Attractie
Bedrijf ter plaatse
Beugelen
Bezienswaardigheden
Bezinnen
Boerengolf
Camping
Carpoolplaats
Casino
Congres- en vergaderaccommodatie
Cultuur- en sportverenigingen
Dierentuin
Electronic Fun
Escape Room
Eten en Drinken
Fietsknooppunt
Galerie
Geldautomaat
Historische tram/trein
Ijsbaan
Jeu de boules
Kinderboerderij
Kinderfeestjes
Manege
Midgetgolf
Museum & Landart
Natuur
openbaar-toilet
Overnachten
P&R terrein
Parkeerpark
Parkeerplaats langs de weg
Pretpark
Rustpunt
Schaapskooi
Skatepark
Skibaan
Sterrenwacht
Streekproducten
Toeristisch informatie Punt
Toeristisch Overstap Punt -TOP-
Transferium
Uitgaan
Verhuur
Vervoer
Voetbalstadion
Watersport
Wellness
WIFI punt
Winkels