fbpx

Welkom op de MTB Kinderroute Lelystad!

Op deze MTB route hebben kinderen voorrang! Geniet van deze fijne MTB route van 10 kilometer in het Zuigerplasbos door het volgen van de „Druppie-pijlen“.
Zijn koppie (puntje bovenop) wijst je de weg. Veel plezier!

Waarom een pijl in een vorm van een druppel? Nou, omdat je hier fietst op grond wat vroeger de bodem was van een heuze zee! Vroeger was hier alleen maar water maar de mensen hebben bedacht dat het goed zou zijn om meer grond te hebben voor landbouw, industrie en wonen. Daarom is de Zuiderzee voor een deel drooggemaakt en is Flevoland ontstaan. Door de aanleg van de Afsluitdijk was het water al veranderd in een zoetwatermeer: het IJsselmeer. Het Zuigerplasbos waar je hier doorheen rijdt, is ontstaan nadat de grond in het midden was gebruikt voor het maken van nog meer dijken en is er een plas (kleine meer) ontstaan. Hier omheen zijn bomen en planten gaan groeien. Hartstikke leuk om in te spelen, wandelen en fietsen!

Wat is er leuk aan de MTB Kinderroute Lelystad? Het mooie van deze route is dat het alleen maar door het Zuigerplasbos gaat en je dus nergens een drukke weg hoeft over te steken. Op de route zijn mooie paden aangelegd die lekker op en neer gaan met een paar springbultjes en met veel kombochten. Soms moet je best wel even flink klimmen maar dan volgt er altijd weer een lekkere gang naar beneden! Een klein gedeelte gaat door het Belevenissenbos waar ’s zomers ook vaak pony’s loslopen. Je kunt op twee plekken in de route kiezen om dwars door het water te gaan, vooral leuk en verfrissend als het erg warm is!

Waar kan je starten? Het leuke van de route is, dat je hem bijna overal in het Zuigerplasbos kan beginnen. Op twee parkeerplaatsen staan de informatieborden en dat zijn dan ook de officiële startplekken:

Parkeerplaats Zuigerplasbos, Zuigerplasdreef, Lelystad
Parkeerplaats aan het eind van de Bosweg, Lelystad

De Kinderroute Lelystad wordt onderhouden door Stichting MTB Lelystad:
Website, Facebook

en is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Lelystad, Track & Trails en Staatsbosbeheer