fbpx

Ontdek de unieke natuur van Lelystad

Lelystad staat bekend om haar unieke natuurlijke karakter. Van ontspannen bossen en parken tot de ruige natuur van de Oostvaardersplassen, met alles daartussenin. Lelystad is de ideale plek voor een wandeling of fietstocht door het groen. Ook zijn er regelmatig excursies, activiteiten en evenementen in de natuur. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld de speeltoestellen in het Belevenissenbos of de speurtochten in Natuurpark Lelystad, genoeg variatie voor een hele dag vermaak. Alle natuurgebieden zijn gratis te bezoeken maar in sommige gevallen kunnen er parkeerkosten gelden.

Nationaal park Nieuw Land
nationaal park Nieuw Land is het grootste man-made natuurpark ter wereld. Het park bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden. De rust, ruimte en voedselrijkdom maken van Nationaal Park Nieuw Land een walhalla voor vele dieren.

Marker Wadden
Marker Wadden is een uniek natuurproject dat bestaat uit aangelegde eilanden van zand, klei en slib uit de bodem van het Markermeer. Het is een oase van rust en het broedgebied voor zeldzame vogelsoorten. Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een natuurhaven, wandelroutes, vogelkijkhutten en een strand op een van de eilanden.

Oostvaardersplassen

Op de bodem van de vroegere Zuiderzee is een natuurgebied ontstaan dat in Europa zijn weerga niet kent: de Oostvaardersplassen. Tienduizenden vogels komen hier tijdens de vogeltrek bijtanken of vinden hun broedplek. Allerlei wilde dieren doorkruisen hier de vlaktes

Natuurpark Lelystad

Sta oog in oog met wilde dieren als zwijnen, Przewalskipaarden en wisenten. Zoek de otters op of probeer zelfs een eland te spotten. En allemaal in een natuurlijke omgeving, Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een belangrijke schakel op weg naar een leven in de vrije natuur. Leer meer over de dieren door de informatieborden of in het bezoekerscentrum naast de entree. Hier vertellen gastvrouwen en gastheren met persoonlijke aandacht en liefde over het park en de diverse activiteiten die worden georganiseerd. Tevens kunnen bij het bezoekerscentrum fietsen en rolstoelen gehuurd worden.


Outdoor activiteiten
Vandaag
Morgen
Dit weekend
Deze week
Kies een datum
Er zijn geen activiteiten gevonden voor deze criteria