fbpx

Optimist on Tour meert aan in Lelystad

WATER

donderdag 6 april 2023

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 19 tot en met 21 april vast in hun agenda zetten. In dat weekend komt Optimist on Tour naar watersportvereniging het Bovenwater in Lelystad! Op woensdag, donderdag en vrijdag meteen na schooltijd, kan iedereen tussen 8 en 12 jaar gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Gratis het water op
Optimist on Tour Lelystad is een initiatief van de gemeente Lelystad, watersportvereniging Het Bovenwater, provincie Flevoland en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen uit de regio komen op woensdag, donderdag of vrijdag met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Na schooltijd voor iedereen!
Op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, van 15:00 tot 18:00 uur gratis meedoen met Optimist on Tour. Aanmelden kan via de website optimistontour.nl/inschrijven of op locatie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen.

Professor in het WaterlaboratoriumNadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven. In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. Het Waterlaboratorium reist met Optimist on Tour mee naar alle locaties.

Inschrijven Schrijf je van tevoren GRATIS in, op de website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook.
Locatie WV Het Bovenwater, Uilenweg 15, 8245 AB, Lelystad.