fbpx

Biologische fietsroute bij Lelystad

TOTALE AFSTAND

33
km
De bedrijvigheid van Lelystad zou je bijna doen vergeten dat er ook veel natuurschoon omheen ligt. Je gaat beiden ontdekken tijdens deze biologische fietsroute.

Onderweg maak je kennis met drie biologische bedrijven: wijngaard El Placer, kruiderij De Polderkol en De Stek voor het heerlijkste fruit en de lekkerste groenten.

In de Bijentuin van Bijenvereniging Oostelijk Flevoland kun je een kijkje nemen bij de bijenkasten, die overigens in een heerlijk rustig stukje natuur staan. Imkerij De Traay bevindt zich wel op het industrieterrein, maar wist je dat deze imkerij voor een groot deel heeft bijgedragen aan de richtlijnen van het EKO-keurmerk voor honing? De honing wordt geoogst met de grootste zorg en liefde voor mens, milieu en natuurlijk de bijen. In de winkel kun je rustig langs een grote diversiteit aan eigengemaakte biologische honingproducten snuffelen.

Ook Opstappunt fietsroute | Batavia Stad Fashion Outlet zet zich in om te verduurzamen. Zij upcyclen oude spijkerbroeken! Lever je oude jeans in bij de container voor Triumph & WMF, dan maakt Batavia Stad Fashion Outlet er samen met textielinzamelaar Sympany en duurzame textielstudio Makers Unite er een nieuwe, duurzame shopper van. De shoppers zijn te koop bij het Information Centre van Batavia Stad Fashion Outlet..

Dit ga je zien
Knooppunten

Startpunt van de route

Bataviaplein 60
8242 PN LELYSTAD

01

Wijngaard El Placer

Wijn uit Lelystad!

02

Kruidentuin Polderkol

De Polderkol is een Biologische kruidentuin in Lelystad noord.

03

Biologisch-dynamische tuinderij De Stek

Biodynamische tuinderij in het buitengebied

Eindpunt van de route

Bataviaplein 60
8242 PN LELYSTAD

30
31
37
55
64
89
88
62
50
51
90
42
10
43
36
35
33

Deel deze route