fbpx

Fietsroute: De groene rand van Lelystad: 6 bossen én een natuurpark!

TOTALE AFSTAND

47
km
Rond Lelystad ligt een groene schil van natuur en bossen.

Je fietst vanuit het ene bos zo het andere bos in! En alle bossen hebben hun eigen karakter en biotoop met als hoogtepunt het Natuurpark, waar je zo een elan kan spotten.  
De stadsbossen zoals het Zuigerplasbos en het Gelderse Hout zijn helemaal ingericht op recreatie en natuurbeleving dicht bij de stad. Het zijn afwisselende gebieden met veel open plekken en fiets- en wandelpaden. Ook het Visvijverbos behoort tot de schil van bossen rond Lelystad. Met deze routes fiets je door alle 6 prachtige bossen én het Natuurpark.

Download GPX
Dit ga je zien
Knooppunten

Startpunt van de route

TOP Boer en Bos
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad

01

Natuurpark Lelystad

Heb je wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Het kan in Natuurpark Lelystad. Bovendien kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. En elke dag om 15.00 uur worden de otters gevoerd.

02

HarTeluk Lelystad Natuurpark

HarTeluk Lelystad Natuurpark is gelegen in het hart van Natuurpark Lelystad. Een veelzijdige locatie voor een kop koffie met gebak, een lekkere, gezonde lunch, maar ook voor feesten, partijen en jubilea.

03

Gelderse Hout

Het Gelderse Hout is zeer geschikt om flinke wandelingen te maken. Er is een wandeling van 2,5 kilometer. (Henkepad)

04

Overijsselse Hout

Ten noordoosten van de stad ligt het Overrijsselse Hout, een stadsbos aangelegd op rijke grond. Er zijn verschillende boom- en struiksoorten geplant die sindsdien fors zijn gegroeid.

05

Zuigerplasbos

Wandelen rondom de Zuigerplas

06

Het Belevenissenbos

Ook voor kinderen heeft Lelystad genoeg te bieden! Het Belevenissenbos zorgt er als grootste speelbos van Nederland (!) voor dat je kind zich geen enkel moment hoeft te vervelen.

07

Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet: dé unieke shopervaring nabij de natuur.

08

Erfgoedpark Batavialand

Het verhaal van Nederland is het verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven.

09

Bataviahaven

In het hart van de voormalige Zuiderzee is een nieuwe haven verrezen: Bataviahaven bij Lelystad. Een ideale aanloophaven voor uw (zeil)schip en de charter- en passagiersvaart, met alle denkbare faciliteiten en tal van attracties in de directe omgeving.

10

De Rede van Bataviahaven

Geniet van een gevarieerd menu bij restaurant De Rede aan de prachtige Bataviahaven. Kijk uit over de gezellige havenkom en de adembenemende vergezichten. Het restaurant biedt een uitgebreide lunch- en dinerkaart met heerlijk eten en voor ieder wat wils.

11

Gemaal Wortman

Gemaal Wortman is een van de drie gemalen die werden gebruikt bij het droogmaken van de polder Oostelijk Flevoland.

12

Werkeiland Lelystad

Werkeiland Lelystad was het eerste bewoonde deel van het nog niet ingepolderde Oostelijk Flevoland, nu onderdeel van de wijk Lelystad-Haven. Een eiland, Perceel P, midden in het IJsselmeer, vormde het beginpunt van de dijkaanleg rondom de nieuwe polder in 1950.

13

Hotel de Lange Jammer

Dit moderne driesterrenhotel ligt in het Werkeiland in Lelystad-haven, nabij het Markermeer. Hotel Lange Jammer herinnert ons tot deze dag nog aan de tijd dat onze polder uit het droogleggen van de Zuiderzee is ontstaan.

14

Knardijk

De Knardijk is een binnendijk die als landscheiding de grens vormt tussen Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

15

Hollandse Hout

Natuurgebied grenzend aan het Bovenwater.

16

Toms Creek Fishing Adventure

Toms Creek is een prachtig vormgegeven park met meerdere visvijvers.

17

Scheepswrakpaal "OC60"

Op dit punt staat scheepswrakpaal u0022OC60u0022, herkenbaar door een gestreepte paal (wit/blauw) met een rode afbeelding van een schip erop. Het betreft een zeer compleet waterschip (type vissersschip) uit de 17de eeuw, zo’n 16 meter lang en 5,5 meter breed. Het ligt geconserveerd in de bodem.

18

Doorkijkpaneel 5. Scheepswrak

De voormalige Zuiderzee was een gevaarlijke binnenzee. Het kon er flink stormen en er waren gevaarlijke stromingen en onverhoedse ondiepten.

19

Scheepswrakpaal "OF12"

Op dit punt staat scheepswrakpaal u0022OF12u0022, herkenbaar door een gestreepte paal (wit/blauw) met een rode afbeelding van een schip erop. Het betreft resten van een waterschip (type vissersschip) van ruim 20 meter lang en 6,6 meter breed, vergaan rond 1600. Het wrak ligt geconserveerd in de bodem.

Eindpunt van de route

TOP Boer en Bos
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad

86
87
88
62
50
51
90
39
36
43
44
41
35
33
30
25
24
23
94
2
91
92
08
45
73
85

Deel deze route