fbpx

Fietsroute: Typisch Lelystad

TOTALE AFSTAND

33
km
Lelystad bestaat nog geen 50 jaar, maar heeft zeker al een imago en een aantal typische herkenbare karakteristieken. Ontdek deze met deze fietsroute.

Wie Lelystad zegt, denkt aan de polder met rechte wegen, maar ook aan de moderne architectonische gebouwen in de stad. Maar ook de geschiedenis is bekend: inpoldering, de plannen van Cornelis Lely en het Werkeiland. De landschapskunstwerken zijn een goede reden om naar Lelystad te gaan en natuurlijk het bekende Outlet Fashion centrum en het prachtige VOC-schip. Fiets langs typisch lelystad! 

Download GPX
Dit ga je zien
Knooppunten

Startpunt van de route

TOP Onze Kas
Groene Velden 110
8211 BC

01

TOP Onze Kas

TOP Onze Kas in Lelystad is de perfecte uitvalbasis vanuit diverse richtingen.

02

Observatorium - Robert Morris

Het eerste landschapskunstwerk van Flevoland is Observatorium van de Amerikaanse kunstenaar Robert Morris. In 1977 werd het bij Lelystad gemaakt

03

Zuil van Lely

De hoogste basalten zuil ter wereld!

04

Murals in Lelystad

Wist je dat er in Lelystad meer dan 10 muurschilderingen te vinden zijn? Deze murals staan verspreid door het Stadshart en winkelcentrum 't Lelycentre.

05

Werkeiland Lelystad

Het oudste stukje Lelystad.

06

Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet: dé unieke shopervaring nabij de natuur.

07

Erfgoedpark Batavialand

Het verhaal van Nederland is het verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven.

08

Exposure (de hurkende man) - Antony Gormley

Deze markante 26 meter hoge stalen reus tuurt eeuwig vanuit de Bataviahaven in Lelystad richting het Markermeer. Met zijn verschijning lokt hij je al van veraf. Breng hem vooral een bezoek, maar weet dat hij je laat gaan zonder je vragen te beantwoorden.

09

Het Belevenissenbos

Ook voor kinderen heeft Lelystad genoeg te bieden! Het Belevenissenbos zorgt er als grootste speelbos van Nederland (!) voor dat je kind zich geen enkel moment hoeft te vervelen.

Eindpunt van de route

TOP Onze Kas
Groene Velden 110
8211 BC

10
48
97
71
80
49
21
65
52
64
55
37
31
28
26
25
30
33
35
36
43
10

Deel deze route