fbpx

MTB-route Lelystad

TOTALE AFSTAND

32
km
Hoezo Flevoland vlak? Deze route pakt het ene na het andere heuveltje mee. Hoezo Flevoland alleen maar kaarsrechte wegen? Deze route slingert zoveel dat je er bijna duizelig van wordt.

Groene long - Lelystad

Hoezo Flevoland vlak? Deze route pakt het ene na het andere heuveltje mee. Hoezo Flevoland alleen maar kaarsrechte wegen? Deze route slingert zoveel dat je er bijna duizelig van wordt. Een dikke dertig kilometer trails liggen voor je noppenbanden als je aan deze route door de groene long van Lelystad begint. Onderweg pak je honderd hoogtemeters mee. Het parkoers bestaat uit drie segmenten: het Zuigerplasbos in het noorden, het Gelderse Hout in het zuiden, en de verschillende stadsbossen die er tussenin liggen. De route door het Zuigerplasbos is ook apart uitgepijld als kinderroute.

Begin je in het Zuigerplasbos, dan zit je sowieso goed. Deze lus heeft namelijk alles in zich wat mountainbiken zo leuk maakt. Klimmetjes, afdalingen, jumps, flowy singletrails en prachtige natuur. Het bos ligt rond de Zuigerplas die is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de dijk langs het IJsselmeer. Zo nu en dan verlaat je het bos om te fietsen met uitzicht op de plas. Maar er zijn ook uitdagendere features, zoals een north shore en technische hekovergangen. Deze lus is voor een deel aangelegd met betongranulaat waardoor deze het hele jaar door super te rijden is.

Houd je van uitdaging, pak dan ook zeker het Bergbos mee. Dit bos doet zijn naam eer aan met zijn korte klimmetjes, steile afdalingen en enkele technische lusjes, aangegeven met rode pijlen. Er wordt continu hard gewerkt om deze route het gehele jaar goed berijdbaar te houden. In droge periodes is deze route een uitstekend alternatief voor routes elders in het land die dan te mul zijn. Bij zeer natte omstandigheden zul je wat meer modderige stukken track tegenkomen en in uiterste gevallen bestaat de kans dat enkele delen van de route moeten worden afgesloten.

Er zijn drie mogelijke startlocaties:

  • Parkeerplaats Gelderse Hout, 8212 PA in Lelystad (direct aan de Oostranddreef)
  • Parkeerplaats Zuigerplasbos - Zuigerplasdreef, 8222 RA Lelystad
  • Camping Buytenplaets Suydersee, Badweg 1, 8223 PA in Lelystad

Meer informatie vind je op: MTBroute.nl en MTB route Lelystad

Download GPX
Dit ga je zien

Startpunt van de route

Parkeerplaats Zuigerplasbos
Zuigerplasdreef
Lelystad

01

Zuigerplasbos

Wandelen rondom de Zuigerplas

02

Doorkijkpaneel 1. Zuigerplasbos

Lelystad is omgeven door groengebieden, die diep de stad binnendringen. EÊn van de grote stadsbossen is het Zuigerplasbos.

03

Het Belevenissenbos

Ook voor kinderen heeft Lelystad genoeg te bieden! Het Belevenissenbos zorgt er als grootste speelbos van Nederland (!) voor dat je kind zich geen enkel moment hoeft te vervelen.

Eindpunt van de route

Parkeerplaats Zuigerplasbos
Zuigerplasdreef
Lelystad

Deel deze route