fbpx

Rondje Oostvaardersplassen

TOTALE AFSTAND

33
km
Fietsen rond de Oostvaardersplassen, langs moerassen en wilg- en vliersavannes. Vanuit de observatiehutten kun je moerasvogels en grote grazers spotten.

Fietsen rond de Oostvaardersplassen, langs moerassen en wilg- en vliersavannes. Vanuit de observatiehutten kun je moerasvogels en grote grazers spotten.

De Oostvaardersplassen maken deel uit van het grootste man-made- natuurpark ter wereld; Nationaal Park Nieuw Land. Lelystad is een van de jongste steden van Nederland, gebouwd op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Lelystad beschikt over gebieden waar recreatie en natuur hand in hand gaan en dat maakt onze jonge stad ideaal voor natuurliefhebbers.

In de omgeving kan gewandeld en gefietst worden door een ongerept moerasgebied met uitgestrekte plassen en woeste graslanden. Vanuit de vogelkijkhutten zijn ontelbare vogels te zien die de Oostvaardersplassen als leefgebied hebben gekozen.

Download GPX
Dit ga je zien
Knooppunten

Startpunt van de route

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

01

Uitkijkpunt de Krakeend - Oostvaardersplassen

Een korte rondwandeling voert je door dit gebied met veel watervogels en konikpaarden. Je ziet hier diverse eendensoorten en in de winter misschien wel klapekster of ruigpootbuizerd. Met een kleine omweg kom je ook langs vogelkijkhut De Poelruiter.

02

Uitkijkpunt de Grauwe Gans - Oostvaardersplassen

Vanuit de hut de Grauwe Gans maak je kans om baardman, roerdomp, waterral, pijlstaart, grote zilverreiger en aalscholver te spotten. Kijk ook uit naar beversporen! Het pad naar de hut is ongeveer een halve kilometer lang en onderweg kun je al veel zien.

03

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden.

Eindpunt van de route

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

20
06
97
67
24
23
20

Deel deze route