fbpx

Simac Ladiestour Parcours

TOTALE AFSTAND

59
km
Treed in de bandensporen van UCI Women’s World Tour.

Dinsdag 30 augustus 2022. Is de start en finish van de Simac Ladies Tour in Lelystad. De enige meerdaagse etappekoers van de UCI Women’s World Tour in de Benelux. Een koers met alleen de beste wielrensters ter wereld en met volop aandacht van de nationale en internationale media. Lelystad is die dag het middelpunt van de internationale wielerwereld.

Zelf de route rijden? Download hier de GPX

De Simac Ladiestour wordt mede mogelijk gemaakt door: Batavia Stad Fashion Outlet, Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, Liv Cycling, De drie Jumbo's Lelystad, ASF Fischer BV, Knipmeijer & Blok, Albert Heijn Voorhof (8784) + Gall&Gall Voorhof, Van Wijnen.

Download GPX
Dit ga je zien

Startpunt van de route

Bataviaplein 60
8242 PN LELYSTAD

01

Erfgoedpark Batavialand

Het verhaal van Nederland is het verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven.

02

Bataviahaven

In het hart van de voormalige Zuiderzee is een nieuwe haven verrezen: Bataviahaven bij Lelystad. Een ideale aanloophaven voor uw (zeil)schip en de charter- en passagiersvaart, met alle denkbare faciliteiten en tal van attracties in de directe omgeving.

03

Gemaal Wortman

Gemaal Wortman is een van de drie gemalen die werden gebruikt bij het droogmaken van de polder Oostelijk Flevoland.

04

Knardijk

De Knardijk is een binnendijk die als landscheiding de grens vormt tussen Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

05

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden.

06

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Aviodrome is namelijk het grootste museum voor lucht- en ruimtevaart in heel Nederland.

07

Natuurpark Lelystad

Heb je wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Het kan in Natuurpark Lelystad. Bovendien kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. En elke dag om 15.00 uur worden de otters gevoerd.

08

Groene Velden

Een landelijk gebied gelegen in het noorden van Lelystad waar enorm veel creativiteit, ondernemerschap en passie gevestigd zijn.

09

Zuigerplasbos

Wandelen rondom de Zuigerplas

Eindpunt van de route

Bataviaplein 60
8242 PN LELYSTAD

Deel deze route