fbpx

Wandelroute Bovenwater

TOTALE AFSTAND

8
km
Met deze route maak je een bijzondere wandeling op de grens van land en water.

Vanaf het winkelcentrum in Lelystad-Haven loop je langs de oever van β€˜t Bovenwater. Vergeet niet van het uitzicht te genieten. De grindpaden brengen je naar een gezellige strandje. Daarna loop je een stukje door het boomrijke natuurgebied het Hollandse Hout en kom je uit op de Knardijk. Ook hier is het uitzicht schitterend. Vanaf de dijk kijk je uit over de Oostvaardersplassen en ’t Bovenwater. Daarna loop je via de Oostvaardersdijk terug naar Lelystad-Haven, waar je een kijkje neemt op de plek die een belangrijke rol speelde in het ontstaan van Lelystad: het voormalige Werkeiland.Β 

Afstand: 7,7 km
Start: Bushalte Lemmerkade bij het Winkelcentrum Lelystad-Haven.
Horeca: Snackbar Het Patatje, Ringdijk 34, 8244 BA Lelystad; Surfschool Paradiso, Uilenweg 8, 8245 AB Lelystad; Tom’s Creek, Uilenweg 2c, 8245 AB Lelystad.
Bereikbaarheid OV: Vanaf station Lelystad lijn 1 richting Lelystad Haven.
Parkeren auto: Bij het winkelcentrum Lelystad-Haven.

Download GPX
Dit ga je zien

Startpunt van de route

Ringdijk 34
8244 BA Lelystad

01

Club Port Side

Club Port Side is gelegen in de Jachthaven Lelystad Haven, direct aan de hoofdsteiger.nZodra je over de dijk loopt waan je je in een totaal andere wereld.

02

Jachthaven Lelystad Haven

Je vindt jachthaven Lelystad Haven aan het Marker- en IJsselmeer. Door de centrale ligging zijn dag- of weekendtochtjes naar Monnickendam, Hoorn, Enkhuizen, Stavoren en Amsterdam makkelijk haalbaar. Maar lekker in en om de haven blijven kan ook. Blijf

03

Toms Creek Fishing Adventure

Toms Creek is een prachtig vormgegeven park met meerdere visvijvers.

04

Toms Beach & Surf

Toms Beach & Surf ligt aan het voor watersporters zeer geschikte Bovenwater in Lelystad. β€˜t Bovenwater is circa 125 hectare groot, is uitermate geschikt voor de beginnende en ervaren windsurfer. Je vindt ze op steenworp afstand van het Hollandse Hout.

Eindpunt van de route

Ringdijk 34
8244 BA Lelystad

Deel deze route