fbpx

Wandelroute Oostvaardersveld

TOTALE AFSTAND

7
km
We gaan een wandeling maken door een uniek natuurgebied in Nederland.

Aanvankelijk zou hier een industriegebied komen maar door het niet doorgaan van deze planne kwam in dit natte deel van Zuidelijk Flevoland een natuurgebied tot ontwikkeling. Het slikken- en plassenlandschap bleek in trek te zijn bij vogels. Later werden er ook konikpaarden, edelherten en heckrunderen uitgezet . En zo’n 15 jaar geleden ging hier ook de Zeearend broeden. 
De Oostvaardersplassen zijn slechts beperkt toegankelijk. Om een indrukte krijgen van het leven in het natuurgebied is het Oostvaardersveld ingericht als een etalage van de Oostvaardersplassen. Een gebied met wilde begroeiing, wilgenbos, moeras, ganzen en konikpaarden. Halverwege de wandeling komen we uit bij de kleine Praambult, één van de uitkijkpunten van de Oostvaardersplassen.

Download GPX
Dit ga je zien

Startpunt van de route

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

01

Kabouterpad Oostvaardersplassen

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Ga je mee op ontdekkingstocht naar kaboutersporen? Kom dan naar het Kabouterpad.

02

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden.

Eindpunt van de route

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

Deel deze route