fbpx

Toeristisch seizoen in Lelystad van start

NIEUWS

dinsdag 11 april 2023

Uit eigen onderzoek van gemeente Lelystad blijkt dat Lelystedelingen steeds vaker recreëren in Lelystad. Om deze mensen en bezoekers van buiten de stad zo goed mogelijk van informatie te voorzien, is de toeristische nis in de hal van het stadhuis vernieuwd. Iedereen kan er terecht voor meer informatie over alle toeristische plekken die je bezocht moet hebben in Lelystad. 

Toeristische kaart en magazine
In april start het toeristische seizoen. Nog deze maand komt er een nieuwe toeristische kaart van Lelystad met fietsknooppunten die alle toeristische bezienswaardigheden in Lelystad met elkaar verbindt. Ook verschijnt er voor de zomer weer een toeristisch magazine dat bij de nis in het stadhuis, hotels, horeca en andere toeristische punten af te halen is.

Marketingcampagne ‘Zeelopers en Landvaarders’
Om Lelystad lokaal, regionaal en landelijk op de kaart te zetten en mensen te enthousiasmeren voor een bezoek aan Lelystad, lanceert de gemeente eind april de marketingcampagne ‘Zeelopers en Landvaarders’. De campagne is samen met ondernemers uit Lelystad ontwikkeld.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Er wordt het komende seizoen allerlei moois georganiseerd in Lelystad zoals verschillende koningsdagfeesten, de Dutch Water Week, toertochten, Hiswa te water en Jordaan in de Polder. Ook haken veel ondernemers aan bij de campagne ‘Zeelopers en Landvaarders’. Zo kun je binnenkort bij camping Buytenplaets Suydersee een nieuwe bijzondere overnachtinglocatie ervaren die helemaal aansluit op de campagne. Ook denken ondernemers mee over leuke activiteiten en arrangementen die aansluiten bij de campagne. Al met al wordt Lelystad een steeds aantrekkelijkere plek voor onze inwoners én bezoekers.”