fbpx

Toeristische campagne Zeelopers & Landvaarders van start

NIEUWS

dinsdag 25 april 2023

Vandaag is de toeristische campagne Zeelopers & Landvaarders gelanceerd. De gemeente wil zo Lelystad lokaal, regionaal en landelijk op de kaart zetten en mensen enthousiasmeren voor een bezoek aan Lelystad. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra liet daarom samen met Piet Roskam, eigenaar van camping Buytenplaets Suydersee heel toepasselijk een boot te land.

De campagne vertelt het verhaal van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Lelystad en Flevoland en is samen met toeristische ondernemers uit Lelystad ontwikkeld. Een aantal ondernemers zijn al aangehaakt bij de campagne met bijvoorbeeld een speciale Zeelopers & Landvaarders vaartocht, een diner, lunch of wandeling waarbij je als het ware over de zee loopt en over het land vaart.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Lelystad is een van de jongste steden in Nederland en heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Dat verhaal willen we met deze campagne vertellen. Het is fijn dat ondernemers gelijk enthousiast reageerden en met ons meegedacht hebben wat ze zelf kunnen organiseren rondom het thema om bezoekers in Lelystad te verwelkomen. Ik nodig bezoekers dan ook van harte uit dat te komen ervaren.”

Boot als bijzondere overnachtingslocatie
Een van de ondernemers die meedoet met de campagne is Piet Roskam, eigenaar van camping Buytenplaets Suydersee. Na gesprekken met de gemeente en andere ondernemers kwam hij op het idee om een boot aan te schaffen en deze op zijn camping te plaatsen als bijzondere overnachtingslocatie in het thema van de nieuwe toeristische campagne. Op deze manier wil hij bezoekers van buitenaf trekken om het bijzondere verhaal van Lelystad te laten ervaren. Piet Roskam: “Wij zijn blij deze nieuwe overnachtingslocatie aan te kunnen bieden aan onze gasten. Hoe leuk is het om te overnachten in een oude kajuitboot die dobbert op de golven van het land!”

Alle activiteiten rondom de campagne zijn te vinden op  www.visitlelystad.nl/zeelopersenlandvaarders